Πρόεδρος Βενζινοπωλών στο Newsbomb.gr: Αγώνας δρόμου για πετρέλαιο θέρμανσης – Φόβοι για νέα αύξηση

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Intime

Ραγδαία είναι η αύξηση που καταγράφεται στις τιμές του πετρελαίου - Δηλώσεις του προέδρου των Βενζινοπωλών Ελλάδος στο newsbomb.gr

Σε απόγνωση βρίσκονται τα περισσότερα νοικοκυριά της χώρας εν όψει του επικείμενου χειμώνα λόγω της ραγδαίας αύξησης που καταγράφεται στις τιμές των καυσίμων.

Το ράλι αυξήσεων στις τιμές το οποίο ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2021 δεν φαίνεται να σταματά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους καταναλωτές και ειδικά για αυτούς που κατοικούν σε βόρειες και ορεινές περιοχές.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, όπως αναφέρουν στο newsbomb.gr κύκλοι της αγοράς, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο παρουσιάζει μία αύξηση της τάξεως του 40%!

«Να φανταστείτε πως τον Οκτώβριο του 2020 το πετρέλαιο είχε τιμή 0,80 λεπτά του ευρώ, ενώ φέτος ξεκίνησε με 1,14 ευρώ το λίτρο» περιγράφουν.

Όσον αφορά στη συμπεριφορά των καταναλωτών και πώς αυτή διαμορφώνεται από τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές, στελέχη της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος σημειώνουν στο newsbomb.gr πως, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, υπάρχουν δύο κατηγορίες.

Από τη μια είναι οι καταναλωτές που περιμένουν κάθε χρόνο να γεμίσουν τη δεξαμενή τους στις αρχές Οκτωβρίου προκειμένου να περάσουν όλο τον χειμώνα. Υπάρχουν όμως και αυτοί -και είναι περισσότεροι- που κάνουν έρευνα αγοράς και αναμένουν πότε θα δοθεί επιδότηση.

«Πάντα μεγαλύτερη ζήτηση στην αρχή υπάρχει από πολίτες που κατοικούν σε βόρειες και ορεινές περιοχές. Στις νοτιότερες περιοχές δεν υπάρχει ακόμη μεγάλη ζήτηση. Το θέμα είναι τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης και αν θα διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια ώστε να ενταχθούν περισσότεροι καταναλωτές» εξηγούν τα στελέχη της ΟΒΕ.

Εδώ να σημειωθεί πως η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να ανοίξει τον Νοέμβριο - και συγκεκριμένα στις αρχές του μηνός.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης, που θα κυμαίνεται από 100 ευρώ, κατ’ ελάχιστον, έως και 750 ευρώ.

Στην ερώτηση ποιο καύσιμο τελικά είναι το συμφέρον για την τσέπη των πολιτών, ο πρόεδρος της ΟΒΕ κ. Μιχάλης Κιούσης υπογράμμισε πως «θεωρούμε πως αν λειτουργήσει σωστά η επιδότηση και δοθεί έγκαιρα, η πιο φθηνή πηγή θέρμανσης για τον καταναλωτή είναι το πετρέλαιο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ο «γρίφος» με τους θανάτους της πανδημίας - Τι συμβαίνει με τα ποσοστά εμβολιασμού

Βίντεο-ντοκουμέντο από το σοκαριστικό ατύχημα στα Γιαννιτσά - Το μοιραίο άλμα και η πρόσκρουση

The Voice: Η 22χρονη που «τρέλανε» τους coaches (video)

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved