ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Δεν υπάρχει καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών, μόνο μειώσεις στη φορολογία

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης
Φωτογραφία αρχείου

Σκυλακάκης: Το μεγάλο στοίχημα θα είναι οι τιμές των καυσίμων και του φυσικού αερίου

Λίγο πριν «ριχτούν» στη μάχη της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης απάντησα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων. Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε ότι το μεγάλο στοίχημα θα είναι οι τιμές των καυσίμων και του φυσικού αερίου και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων στα νοικοκυριά.

Κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχουν αυξήσεις σε φόρους ήταν ο κ. Σκυλακάκης, ο οποίος απαντώντας στην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου ανέφερε: «Η κυρία Γιαννακοπούλου έθεσε το ερώτημα γιατί θα αυξηθούν τα έσοδα παραπάνω από το ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ. Ο λόγος είναι απλός. Είχαμε κάποιες μειώσεις στη φορολογία που είναι εφάπαξ, όπως την προκαταβολή φόρου εισοδήματος, συν κάποιες αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων οπότε τα έσοδα που θα έχουμε είναι μεγαλύτερα. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν έχουμε κάνει καμιά αύξηση φορολογικών συντελεστών στον συνεπώς δεν μπορείτε να υπονοείτε ότι κάποια αύξηση φορολογικών συντελεστών εμπεριέχεται στην αύξηση των εσόδων».

Απαντώντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την τοποθέτηση του λίγα λεπτά νωρίτερα, σχολίασε: «Θυμήθηκα ακούγοντας τον Ευκλείδη Τσακαλώτο μια φράση του Λένιν ότι στις συμμαχίες υπάρχει πάντα κάποιος που κάνει το άλογο και κάποιος που κάνει τον καβαλάρη. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη δυνατότητα να κάνει συμμαχίες τον Ιανουάριο του 2015 επέλεξε τον κύριο Καμμένο και όχι την αριστερά. Αυτή ήταν μία στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ που φοβάμαι ότι θα την πληρώνει τα επόμενα χρόνια».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» δείχνει τα... δόντια της - Πού χιονίζει, ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Τελικός The Bachelor: Ο Αλέξης Παππάς επέλεξε την εκλεκτή της καρδιάς του

Παλαιό Ψυχικό: Δολοφονία ο θάνατος του ηθοποιού Στράτου Βαλσαμίδη

Θετικός στον κορονοϊό ο Νίκος Βέρτης - Η κατάσταση της υγείας του (photo)