ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης για επίδομα Πάσχα: «Δεν έχει κλειδώσει»– Πώς θα επηρεαστεί από την κρίση στην Ουκρανία

Σκυλακάκης για επίδομα Πάσχα: «Δεν έχει κλειδώσει»– Πώς θα επηρεαστεί από την κρίση στην Ουκρανία
Για τις σκέψεις που υπάρχουν προκειμένου να δοθεί έκτακτο επίδομα το Πάσχα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης
ΙΝΤΙΜΕ

Για τις σκέψεις που υπάρχουν προκειμένου να δοθεί έκτακτο επίδομα το Πάσχα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης

Όλα ανοιχτά για το έκτακτο επίδομα που σχεδιάζεται να δοθεί το Πάσχα άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, κάνοντας λόγο το πρωί της Δευτέρας για ένα μεγάλο «αν».

Όπως εξήγησε το αν θα δοθεί το έκτακτο επίδομα θα επηρεαστεί από τις εξελίξεις στην Ουκρανία οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζουν τις τιμές του φυσικού αερίου. «Κάθε 10 δολάρια που ανεβαίνει το φυσικό αέριο μας κοστίζει 600 εκατ. ευρώ στο ΑΕΠ και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη να βοηθήσουμε όσους έχουν πρόβλημα στο ηλεκτρικό που είναι όλοι. Η ανάγκη για το ρεύμα μπορεί να καταβροχθίσει οποιαδήποτε περιθώρια τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Πρέπει να περιμένουμε τι θα συμβεί εκεί» είπε χαρακτηριστικά στο ΟΡΕΝ ο κ. Σκυλακάκης.

«Έχουμε πει ότι θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα - με μαθηματική βεβαιότητα ότι θα γίνει. Η κυβέρνηση εφόσον υπάρχει χώρος θα πάει με στόχευση στους οικονομικά ευάλωτους και όχι οριζόντια. Αλλά το ΑΝ το λένε όλοι και το είπε και ο πρωθυπουργός, το είπε και ο υπουργός Οικονομικών το λέω και εγώ. Διότι όπως είπε ο πρωθυπουργός πρώτα θα μετρήσουμε και μετά θα ανακοινώσουμε τα μέτρα» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας, δε, στο ερώτημα αν το έκτακτο επίδομα μέσα στο Πάσχα είναι κλειδωμένο ο κ. Σκυλακάκης απάντησε «όχι, δεν είναι «κλειδωμένο». Έχουμε ανάπτυξη το 2021. Όσο ταχύτερη ανάπτυξη θα το δούμε στις αρχές Μαρτίου. Έχουμε την εξέλιξη της Ουκρανίας που μειώνει το ΑΕΠ αν τα πράγματα πάνε αρνητικά αλλά μας βγάζει το βραχνά των τιμών ενέργειας εφόσον έχουμε θετικές εξελίξεις».

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη το δεύτερο θέμα που θα το κρίνει το αν θα χορηγηθεί το έκτακτο επίδομα για το Πάσχα «είναι το μακροοικονομικό σενάριο που θα προετοιμάσουμε ως Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το οποίο έχουμε τη θεσμική υποχρέωση να το παρουσιάσουμε το αργότερο στις 30 Απριλίου. Θα έχουμε το μακροοικονομικό σενάριο το επικαιροποιημένο, το οποίο θα δίνει και την εικόνα τη σημαίνει επίτευξη του προϋπολογισμού και αν με την επίτευξη του στόχου υπάρχει δημοσιονομικός χώρος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα σε ευάλωτους: Ποιοι θα πάρουν δώρο Πάσχα 300 ευρώ

Έρχεται έκτακτο επίδομα κατά της ακρίβειας - Ποιοι θα το πάρουν

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων