ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα: Παραδείγματα με τις επιδοτήσεις σε οικιακά τιμολόγια

Ηλεκτρικός ρεύμα
Παραδείγματα επιδότησης έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας
Intime News

Διαβάστε τα αναλυτικά τα παραδείγματα την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος

Για τους οικιακούς καταναλωτές τον Μάιο, η επιδότηση αφορά όλες τις κατοικίες κύριες και μη κύριες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, ανέφερε κατά την ενημέρωση εξειδίκευσης των μέτρων ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

Όπως ανέφερε Για τις 300 κιλοβατώρες θα ανέλθει η μέση ενίσχυση σε 56,6. ευρώ, ενώ για το σύνολο πάνω από 300 κιλοβατώρες η επιδότηση ανέρχεται σε 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Αναφορικά με τα κοινωνικά τιμολόγια,γι αυτά αναμένεται να απορροφηθεί το 100% της επιβάρυνσης.

Τέλος για τους επαγγελματικούς καταναλωτές η μοναδιαία επιδότηση ανέρχεται στα 120 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Επιπλέον για τα αρτοποιεία δίνουμε πρόσθετη ενίσχυση 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Αναλυτικά τα παραδείγματα της επιδότησης

  • Οικιακό τιμολόγιο με κατανάλωση έως 300 KW θα πλήρωνε 100 ευρώ, ενώ με την επιδότηση θα πληρώσει 43 ευρώ
  • Οικιακό τιμολόγιο με κατανάλωση πάνω από 300 KW το μήνα θα πλήρωνε 129,2 ευρώ, ενώ με την επιδότηση θα πληρώσει 63, 6 ευρώ
  • Οικιακό τιμολόγιο με κατανάλωση πάνω από 600 KW το μήνα θα πλήρωνε 193,8 ευρώ ενώ με την επιδότηση θα πληρώσει 108 ευρώ

«Για τον Ιούλιο και μετά εφαρμόζουμε νέο μηχανισμό αποζημίωσης και έτσι αποσυνδέεται η τιμή από τη διεθνή τιμή του φυσικού αερίου. Το επόμενο 6μηνο η επιδότηση θα προσεγγίσει 3,2 εκατ. ευρώ. Αναστέλλουμε τη ρήτρα αναπροσαρμογής», ανέφερε στη συνέχεια ο Κώστας Σκρέκας και συνέχισε:

«Με τα νέα μέτρα από 1 Ιουλίου και μετά απορροφούμε για τα ευάλωτους καταναλωτές απορροφούμε το 100% της αύξησης. Κύριες και μη κύριες το 85% της αύξησης. επιχειρήσεις 82% της αύξησης. αγρότες το 95% της αύξησης.

Τα μέτρα θα συνεχιστούν όσο συνεχίζεται η ενεργειακή κρίση».

Διαβάστε επίσης:

Στα 3,2 δισ. ευρώ το ύψος του ενεργειακού πακέτου - Στο 1,1 δισ. το κόστος για τον προϋπολογισμό