ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα αύξηση στις τιμές των καυσίμων - Πού έφτασε 2,66 ευρώ το λίτρο η βενζίνη

Νέα αύξηση στις τιμές των καυσίμων – Σπάνε όλα τα ρεκόρ
Νέα αύξηση στις τιμές των καυσίμων – Σπάνε όλα τα ρεκόρ
Intimenews

Νέα αύξηση στις τιμές των καυσίμων – Σπάνε όλα τα ρεκόρ

Νέες αυξήσεις έρχονται σήμερα στις τιμές των καυσίμων, με την τιμή της αμόλυβδης να σπάει κάθε ρεκόρ.

Μιλώντας στο MEGA, o Θέμης Κιουρτζής, πρόεδρος βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως σήμερα η διυλιστηριακή τιμή διαμορφώνεται στα 2,20 ευρώ, αύξηση ρεκόρ που αναμένεται να φτάσει στις αντλίες.

«Στην αμόλυβδη θα έχουμε ραγδαία αύξηση στις τιμές των πρατηρίων. Ο πρατηριούχος θα αγοράσει πάνω από 2,25 ευρώ τη βενζίνη».

Σύμφωνα με τον κ. Κιουρτζή, μπορεί τα 3 ευρώ το λίτρο να είναι ένα πολύ μακρινό σενάριο, ωστόσο «η τιμή θα ξεπεράσει σύντομα τα 2,40/ λίτρο στις αστικές περιοχές».

Οι υψηλότερες τιμές παρατηρούνται:

– Άνδρος, 2,49 €/L

– Τήνος, 2,499 €/L

– Πάρος, 2,56 €/L

– Μύκονος, 2,569 €/L

– Αμοργός, 2,60 €/L

– Μήλος, 2,66 €/L

– Κως, 2,489 €/L

– Κάρπαθος, 2,495 €/L

– Ρόδος, 2,498 €/L

– Καστελόριζο, 2,519 €/L

– Κάλυμνος, 2,590 €/L

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ανεβαίνουν οι τιμές των καυσίμων - Η αμόλυβδη θα φτάσει τα 2,50 ευρώ

Την ανιούσα θα πάρουν για ακόμα μια φορά οι τιμές στα καύσιμα. Ο πρόεδρος Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, προειδοποίησε για νέο κύμα ανατιμήσεων τις επόμενες μέρες υποστηρίζοντας ότι η τιμή της βενζίνης είναι πιθανόν να φτάσει και τα 2.50 ευρώ.

Ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας στο Newsbomb.gr, υποστήριξε ότι «από το Σάββατο έχει ξεκινήσει η ανοδική πορεία στα καύσιμα. Από το Σάββατο οι τιμές σε όλα τα καύσιμα στα διυλιστήρια έχουν πάρει 0,02 λεπτά».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Παπαγεωργίου τα ελληνικά διυλιστήρια πουλάνε την αμόλυβδη 2,16 ευρώ και 1,70 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης.

«Στην εγχώρια αγορά η αύξηση της τιμής θα αποτυπωθεί από την Τετάρτη. Στο τέλος της εβδομάδας η μέση τιμή της αμόλυβδης θα είναι 2,30 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης θα φτάσει τα 2 ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ζαλίζει» η τιμή της αμόλυβδης που ενδέχεται να φτάσει τα 2,50 ευρώ

Μέχρι τέλος Ιουνίου, πρόβλεψε, ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης θα φτάσει στα 2,50 και μάλιστα αυτή η εβδομάδα θα είναι εβδομάδα έντονων ανατιμήσεων, ενώ πρόσθεσε ότι όσο αυξάνεται η τιμή των καυσίμων τόσο μειώνεται ο τζίρος των πρατηρίων.

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν τρεις παράγοντες που δυναμιτίζουν την αύξηση της τιμής. Πρώτον, η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου. Δεύτερον, οι εξελίξεις στο ουκρανικό. Και τρίτον, η παρέμβαση των Ευρωπαίων ηγετών».

Τέλος, γνωστοποίησε πως «η μέση τιμή των καυσίμων, όπως αποτυπώνεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ρυθμίζεται και από αυτούς που στην αγορά λαθρεμπορούν. Το 2,26 ευρώ που είναι σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι πλασματικό, η πραγματική τιμή είναι 2,30 ευρώ ανά λίτρο».

Σχετικές ειδήσεις