ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass 2: Ποιοι θα πάρουν 100 ευρώ επίδομα βενζίνης – Τι θα ισχύσει για τους αγρότες

Ποιοι θα λάβουν επίδομα βενζίνης 100 ευρώ – Τι θα ισχύσει για τους αγρότες
Από τον Ιούλιο θα ισχύσει το νέο πακέτο επιδοτήσεων για τα καύσιμα
Intimenews

Fuel Pass 2: Ποιοι θα λάβουν επίδομα βενζίνης 100 ευρώ

Από τον Ιούλιο θα ισχύσει το νέο πακέτο επιδοτήσεων για τα καύσιμα ύψους 375 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Το Fuel Pass 2 περιλαμβάνει αυξημένη επιδότηση από τα 45 ευρώ στα 80 ευρώ για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ η επιδότηση για τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών ανέρχεται στα 60 ευρώ από τα 35 ευρώ που ίσχυε στο Fuel Pass 1.

Για τους κατοίκους των νησιών η επιδότηση αυξάνεται από τα 55 ευρώ στα 100.

Fuel Pass: Ποιοι θα πάρουν το επίδομα βενζίνης 100 ευρώ

Με βάση το ΦΕΚ του Fuel Pass 1 οι περιοχές με αυξημένη επιδότηση ήταν οι παρακάτω:

Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

Eπίσης η οριζόντια επιδότηση του πετρελαίου κίνησης παραμένει ως έχει για το επόμενο τρίμηνο χωρίς αύξηση του ποσού. Δηλαδή στα 0,12 ευρώ το λίτρο που φτάνει στα 0,15 ευρώ το λίτρο με το ΦΠΑ.

Παράλληλα επισπεύδεται η επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο. Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο, το οποίο αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022 θα γίνει αρχές Αυγούστου.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται εξοικονόμηση 44 λεπτών το λίτρο για τα πρώτα 180 λίτρα καυσίμου. Σημειώνεται ότι η επιδότηση αφορά 60 λίτρα καυσίμου το μήνα, όπως και το προηγούμενο τρίμηνο.

Το νέο πακέτο έχει χρονικό ορίζοντα τριών μηνών και απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια οδηγούς. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός η νέα παρέμβαση είναι στα 375 εκατομμύρια και στο σύνολο τα 580 εκατομμύρια.

Σχετικές ειδήσεις