ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Power Pass - αιτήσεις vouchers.gov.gr: Παράθυρο για «παράταση»

Power Pass - αιτήσεις vouchers.gov.gr: Παράθυρο για «παράταση»
Χωρίς προβλήματα συνεχίζονται οι αιτήσεις για την επιδότηση ρεύματος
Unsplash

Power Pass: Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης στις δηλώσεις για την επιδότηση ρεύματος

Χωρίς προβλήματα συνεχίζονται οι αιτήσεις για την επιδότηση ρεύματος, μετά από κάποιες καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν το πρωί της Πέμπτης (23/6). Σήμερα Πέμπτη μπορούν να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ενώ μέχρι το Σάββατο αναμένεται να έχει ανοίξει για όλα.

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο, η υποβολή των αιτήσεων για το Power Pass υποβάλλεται μόνο ψηφιακά.

Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600 ευρώ.

Power Pass: Παράθυρο για «παράταση»

Για ενδεχόμενη παράταση στις αιτήσεις για το Power Pass ρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

«Θα ήθελα να περιμένουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Πάντα παρακολουθούμε τη δυναμική των εξελίξεων, προσπαθούμε να μην δίνουμε πολλές παρατάσεις γιατί όσο δίνεις παράταση για να βοηθήσεις τόσο δυσκολεύεις την εκροή πόρων προς όσους έχουν υποβάλλει έγκαιρα τα στοιχεία τους», υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την 30η Ιουνίου.

Η αίτηση για το Power Pass μπορεί να υποβληθεί από κάθε πρόσωπο που δηλώνει ότι ένας αριθμός παροχής αντιστοιχεί στην κύρια κατοικία του. Έτσι, όλη η διαδικασία μπορεί να γίνει από έναν/μία εκ των συζύγων, χωρίς να χρειάζεται κοινή ή διπλή αίτηση και από τα δύο πρόσωπα. Για δηλώσεις που αφορούν στην πρώτη κατοικία εξαρτώμενων μελών (περισσότερες λεπτομέρειες στη σχετική ερώτηση), η διαδικασία πρέπει να γίνει από το πρόσωπο που αναφέρεται ως κηδεμόνας.

Power Pass: Οι δικαιούχοι

Είστε δικαιούχος του Power Pass εφόσον:

  • είστε φορολογικός κάτοικος Ελλάδος,
  • το καθαρό οικογενειακό σας εισόδημα μετά φόρων δεν ξεπερνά τις 45.000€, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020, και
  • ο ΑΦΜ που καταχωρίζετε στην πλατφόρμα δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο.

Τα νομικά πρόσωπα ΔΕΝ είναι δικαιούχοι του Power Pass.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων