ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών – Αποκλειστικό Newsbomb: Το λάθος στις αιτήσεις και η λύση του ΥΠΕΝ

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών – Αποκλειστικό Newsbomb: Το λάθος στις αιτήσεις και η λύση του ΥΠΕΝ
Ένα σημαντικό λάθος έχουν επισημάνει οι υπηρεσίες του υπουργείου Ενέργειας όσον αφορά τις αιτήσεις της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών
Pixabay

Ένα σημαντικό λάθος έχουν επισημάνει οι υπηρεσίες του υπουργείου Ενέργειας όσον αφορά τις αιτήσεις της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών

Συνεχίζεται μέχρι τις 5 Ιουλίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών μέσω της πλατφόρμας allazosyskevi.gov.gr την οποία διαχειρίζεται το υπουργείο Ενέργειας.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει διαπιστωθεί ότι αρκετοί από όσους επισκέπτονται την πλατφόρμα ενώ προχωρούν μέχρι ένα σημείο τη διαδικασία στο τέλος, άγνωστο γιατί, δεν ολοκληρώνουν την υποβολή της αίτησής τους με αποτέλεσμα να μην έχουν έτσι τη δυνατότητα αυτή να κριθεί ώστε να διαπιστωθεί αν δικαιούνται να αντικαταστήσουν το ψυγείο, το κλιματιστικό ή τον καταψύκτη τους.

Μπροστά στο πρόβλημα αυτό το υπουργείο Ενέργειας προχωρά σε δύο κινήσεις, όπως πληροφορείται το Newsbomb.gr. Από τη μια στέλνει μηνύματα στους πολίτες που δεν ολοκλήρωσαν την αίτησή τους ενώ από την άλλη θα προχωρήσει και σε τηλεφωνικές κλήσεις για την αντίστοιχη ενημέρωση.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην χάσει κανείς την ευκαιρία να υποβάλει την αίτησή του» δηλώνουν στο Newsbomb.gr αρμόδιες πηγές από το υπουργείο Ενέργειας που διαχειρίζεται την πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Η ημερομηνία λήξης των voucher

Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του Προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης.

Όσοι είναι δικαιούχοι της επιδότησης μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν κάνει τις αγορές τους, ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών - Ποια στοιχεία χρειάζεστε

Από την πλευρά σας θα πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων και να καταχωρήσετε τα εξής στοιχεία:

  • Τους κωδικούς taxisnet για να εισέλθετε στο σύστημα.
  • Τον αριθμό παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας η οποία θα συμπεριληφθεί στην αίτηση. Είναι ένας 11-ψηφιος κωδικός (12 ψηφία εκ των οποίων θα δηλώσετε τα 11 πρώτα) που θα βρείτε πάνω σε κάποιο πρόσφατο λογαριασμό. Στην πλατφόρμα θα υπάρχει υπόδειγμα που θα σας υποδείξει το σημείο του κωδικού.
  • Το ΑΜΚΑ μέλους της οικογένειας που δηλώνετε ως ΑΜΕΑ (μόνο στην περίπτωση που θα δηλώσετε κάποιο μέλος ΑΜΕΑ για να αυξηθεί η βαθμολογία). Προσοχή, ως μέλος ΑΜΕΑ μπορεί να δηλωθεί ο αιτών/αιτούσα (υπόχρεος φορολογικής δήλωσης/σύζυγος) ή κάποιο εξαρτώμενο τέκνο που δηλώνεται το ΑΜΚΑ του στον πίνακα 8.1 της δήλωσης φορολογίας. Δεν μπορεί να δηλωθεί στο μέλος ΑΜΕΑ το ΑΜΚΑ του συζυγικού ΑΦΜ του αιτούντος ή της αιτούσας.
  • Τον αριθμό του προσωπικού σας κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιήσετε για την αποστολή των κωδικών των επιταγών σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης, καθώς και των κωδικών μίας χρήσης που απαιτούνται κατά την αγορά προϊόντων. Προσοχή: κάθε κινητό τηλέφωνο είναι προσωπικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε μία αίτηση.

Επίσης, θα πρέπει να επιλέξετε τον αριθμό και τις κατηγορίες των συσκευών που θέλετε να αντικαταστήσετε. Η αίτηση χρηματοδότησης μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά, εφόσον τα παραπάνω στοιχεία και πληροφορίες είναι γνωστά σε εσάς και καταχωρηθούν σωστά και χωρίς λάθη.

Σχετικές ειδήσεις