ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κτηματολόγιο: Λύστε τις απορίες σας μέσω τηλεδιάσκεψης

Κτηματολόγιο: Λύστε τις απορίες σας μέσω τηλεδιάσκεψης
INTIME

Από την 1η Ιουλίου το Κτηματολόγιο δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες και επαγγελματίες να διευθετούν θέματα και να λύνουν απορίες μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ονομάζεται my KTIMATOLOGIOlive και παρέχεται πλέον σε 13 περιοχές σε όλη τη χώρα. Εφαρμόστηκε, για πρώτη φορά πιλοτικά στο Κτηματολογικό Γραφείο στο Κορωπί και από την περασμένη Παρασκευή αυτή η δυνατότητα υπάρχει για ιδιοκτήτες και επαγγελματίες σε ακόμα 12 περιοχές: Λαμία, Καλαμαριά, Κοζάνη, Τρίπολη, Μυτιλήνη, Σύρος, Πάτμος, Βέροια, Τρίκαλα, Αίγιο, Ζάκυνθος και Χανιά.

Σε πρώτη φάση ιδιοκτήτες και επαγγελματίες (τοπογράφοι, μηχανικοί, δικηγόροι) μπορούν να λαμβάνουν γενική πληροφόρηση ανάλογα με το στάδιο της κτηματογράφησης ή της λειτουργίας του Κτηματολογίου. Ωστόσο, σε περίπτωση που απαιτείται, παρέχεται η δυνατότητα λήψης επιπλέον πληροφόρησης σχετικά με εξειδικευμένα νομικά ή τεχνικά ζητήματα μέσω νέου ραντεβού με εξειδικευμένο στέλεχος του Κτηματολογίου.

Οι υπηρεσίες παρέχονται ανεξαρτήτως των χρησιμοποιούμενων κωδικών TAXISnet. Για την εισαγωγή στην πλατφόρμα, αρκεί όταν κλείνετε το ραντεβού να καταχωρίζετε τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας και επικοινωνίας του προσώπου που θα εξυπηρετηθεί, ώστε να γίνει από τον υπάλληλο του Κτηματολογίου η ταυτοποίηση.

Για την τηλεδιάσκεψη / βιντεοκλήση μπορείτε είτε να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή Microsoft Τeams στον προσωπικό σας υπολογιστή, κινητό ή tablet, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν κάμερα, είτε να επιλέξετε τη χρήση της εφαρμογής μέσω σελίδας φυλλομετρητή.

Η ταυτοπροσωπία είναι απαραίτητη και για τον λόγο αυτό θα πρέπει στην αρχή της τηλεδιάσκεψης η κάμερά σας να είναι ενεργή ώστε να επιδεικνύετε τα νομιμοποιητικά σας έγγραφα για την ταυτοποίησή σας στον υπάλληλο του Κτηματολογίου.

Αφού εισέλθετε στην πλατφόρμα, στο ημερολόγιο που εμφανίζεται, επιλέγετε την ημερομηνία και την ώρα όπου επιθυμείτε να εξυπηρετηθείτε. Ακολούθως καταχωρίζετε τα στοιχεία του προσώπου που θα εξυπηρετηθεί μέσω βιντεοκλήσης και τα στοιχεία επικοινωνίας. Ο διαθέσιμος χρόνος εξυπηρέτησης είναι προκαθορισμένος από το σύστημα.

Εφόσον έχετε ολοκληρώσει την κράτησή σας, αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώσατε ενημερωτικό μήνυμα για την επερχόμενη κράτηση και σχετικός σύνδεσμος για τη συμμετοχή σας στην τηλεδιάσκεψη. Το ίδιο μήνυμα αποστέλλεται εκ νέου, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της τηλεδιάσκεψης / βιντεοκλήσης.

Την προγραμματισμένη ώρα της βιντεοκλήσης ενεργοποιείτε τον σύνδεσμο που έχετε λάβει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που δηλώσατε και συνδέεστε στον χώρο της τηλεδιάσκεψης. Θα βρίσκεστε σε αναμονή έως ότου ο υπάλληλος του Κτηματολογίου δεχθεί το αίτημά σας και συνδεθεί ώστε να ξεκινήσει η βιντεοκλήση.

Μπορείτε να τροποποιήσετε την τρέχουσα κράτηση. Μπορείτε επίσης να ακυρώσετε την κράτησή σας μέχρι και 24 ώρες πριν από το ραντεβού.

Η βιντεοκλήση δεν καταγράφεται για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.