ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Αλεξάνδρα Ρογκάκου νέα επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

H Αλεξάνδρα Ρογκάκου νέα επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Προσωρινή Διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αναλαμβάνει η επικεφαλής της Μονάδας Επιθεωρήσεων και Ελέγχων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αλεξάνδρα Ρογκάκου, μετά την αποχώρηση του Άγγελου Μπίνη από τη θέση του Διοικητή της Αρχής, λόγω αποδοχής διορισμού, κατόπιν επιτυχίας σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό, σε θέση εργασίας φορέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η κα. Α. Ρογκάκου έχει υπάρξει στέλεχος της Αρχής από την ίδρυσή της με πολυετή εμπειρία στους φορείς ελέγχου που συγχωνεύθηκαν στην ΕΑΔ.

Η ΕΑΔ αξιοποιώντας το έργο που έχει ήδη ολοκληρώσει, καθώς και την θετική αποδοχή και αναγνώριση που απολαμβάνει σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, συνεχίζει τη δράση της με την ίδια ένταση, διάθεση και επαγγελματισμό στη βάση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς 2022-2025 (ΕΣΣΚΔ 2022-2025), που εγκρίθηκε και επίσημα με την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, με δράσεις που αφορούν και στους τρεις επιχειρησιακούς πυλώνες της Αρχής α) Διενέργεια Επιθεωρήσεων και Ελέγχων, β) Πρόληψη γ) Δράσεις Ευαισθητοποίησης της Κοινωνίας, με στόχο την βελτίωση των μηχανισμών λογοδοσίας και διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς.