Η νέα manager της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Riviera Tower, η doxiadis+ και η ηλεκτρική καρέκλα

Newsbomb

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Το μοναδικό Riviera Tower

Το αρχιτεκτονικό γραφείο doxiadis+, του οποίου ηγείται ο Θωμάς Δοξιάδης, είναι εκείνο που σχεδίασε τον περιβάλλοντα χώρο του Riviera Tower, του εμβληματικού Πύργου των 200 μέτρων στο Παράκτιο Μέτωπο του Ελληνικού, τον οποίο θα κατασκευάσει η Lamda Development. Η οικοδομική άδεια του Riviera Tower εκδόθηκε και πλέον είναι δυνατή η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών. Η εμπλοκή των αρχιτεκτονικών γραφείων Foster+Partners και Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη στο Riviera Tower, εγγυάται ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Και σίγουρα το κτήριο των 200 μέτρων θα είναι επιβλητικό. Ωστόσο, αυτό που ενθουσιάζει είναι το γεγονός πως η doxiadis+ βάζει την υπογραφή της στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου. Η doxiadis+ θεωρείται από τα πιο πρωτοπόρα και καταξιωμένα αρχιτεκτονικά γραφεία της χώρας και έχει από το 1999 έως σήμερα υπογράψει σημαντικά έργα υψηλής ποιότητας. Η ευρηματικότητα και η πρακτικότητα της ομάδας του Θωμά Δοξιάδη, η οποία έχει αναδείξει τη συμβίωση σε κεντρική αξία των έργων και της δημιουργικής της σύλληψης, έχει χαρίσει στο αρχιτεκτονικό γραφείο διεθνείς διακρίσεις. Μόλις προ μηνών το αρχιτεκτονικό γραφείο doxiadis+ παρουσίασε στην Μπιενάλε Βενετίας τον πρώτο στον κόσμο κήπο από μύκητες, εκθέτοντας το έργο «Entangled Kingdoms», ως απόδειξη της αλληλεξάρτησης των ειδών. Θα αναμένουμε λοιπόν να δούμε το πως θα διαμορφωθεί ο περιβάλλοντας χώρος του Riviera Tower και ποιες εκπλήξεις επιφυλάσσουν η Lamda Development και η doxiadis+.

Η νέα manager της Κεφαλαιαγοράς

Η Καλλιόπη Μπενετάτου μέχρι πρόσφατα ήταν αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Πλέον και για τα επόμενα πέντε έτη θα είναι η νέα Γενική Διευθύντρια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για να καταλάβει την πολυπόθητη θέση στην Κεφαλαιαγορά, παρά το γεγονός ότι ήδη κατείχε τη θέση της αντιπροέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Μετείχε στη σχετική διαδικασία επιλογής και έκανε τα χαρτιά της. Στις 14 Ιουλίου 2022 η τριμελής επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων για την πλήρωση της θέσης Γενικού Διευθυντή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέληξε στον πρόσωπο της κ. Μπενετάτου. Ωστόσο, η ανάληψη των καθηκόντων της Καλλιόπης Μπενετάτου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προϋπέθετε τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννη Λιανού, καθώς η κ. Μπενετάτου έπρεπε να λάβει απόσπαση. Αυτή η έγκριση παρασχέθηκε και έτσι η κ. Μπενετάτου μετακόμισε στην Ιπποκράτους, όπου βρίσκονται τα νέα γραφεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η ηλεκτρική καρέκλα

Και παραμένουμε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς η εποπτική Αρχή αναζητεί δικηγόρο για να καταλάβει τη θέση προϊσταμένου της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της Αρχής, με σύμβαση έμμισθης εντολής και πλήρη απασχόληση. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από τις 2 Σεπτεμβρίου 2022 έως τις 3 Οκτωβρίου 2022. Και αναμένεται πως το ενδιαφέρον θα είναι τεράστιο, παρά το ότι η θέση είναι «ηλεκτρική καρέκλα». Βλέπετε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της Κεφαλαιαγοράς δεν συντονίζει μόνον τις εργασίες της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών , δεν παρέχει απλά νομική υποστήριξη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τις κάθε μορφής υποθέσεις της, δικαστικές ή εξωδικαστικές, αλλά μετέχει σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και καθοδηγεί τα όργανα διοίκησης, τις οργανικές μονάδες και τις υπηρεσίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με γνωμοδοτήσεις και συμβουλές. Για το λόγο αυτό άλλωστε τίθεται ως προϋπόθεση οι υποψήφιοι να διαθέτουν 20ετη προϋπηρεσία, διδακτορικό τίτλο σπουδών νομικής, άριστη γνώση της νομοθεσίας της κεφαλαιαγοράς και εξειδίκευση στο εμπορικό δίκαιο και, ιδίως, στο χρηματιστηριακό, τραπεζικό και στο δίκαιο των εταιρειών που να αποδεικνύεται με διδακτορικό ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Σας διαβεβαιώνουμε πως ουκ ολίγοι διαθέτουν τα προσόντα αυτά…

Κυνηγώντας πρόστιμα

Η Ocean Protection Services Ltd είναι μια βρετανική εταιρεία που παρέχει ειδικές υπηρεσίες ασφαλείας στην ποντοπόρο ναυτιλία. Ειδικεύεται στην ανάλυση και διαχείριση κινδύνων, στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στη θάλασσα και στην εκπαίδευση πληρωμάτων. Μια από τις ειδικές υπηρεσίες που παρέχει η Ocean Protection Services είναι και η ένοπλη φρούρηση πλοίων, ειδικά εκείνων που διέρχονται από περιοχές του κόσμου, όπου καταγράφονται συχνά επιθέσεις πειρατών. Λόγω του μεγέθους της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας, η Ocean Protection Services είχε το 2017 ανοίξει γραφείο και στην Ελλάδα. Αξιοποίησε μάλιστα τις ευνοϊκές διατάξεις του α.ν. 89/1967 για να πληρώνει λιγότερους φόρους. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε και ένα χρόνο αργότερα ζήτησε να ανακληθεί η άδεια εγκατάστασης της στην Ελλάδα. Σε έλεγχο που έγινε εκ των υστέρων από τις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης, διαπιστώθηκε πως το ελληνικό παράρτημα της Ocean Protection Services αν και είχε υποβάλει ως όφειλε τις δηλώσεις ετήσιων στοιχείων λειτουργίας για τα έτη 2017 και 2018, ωστόσο είχε υποπέσει σε παράβαση. Αν και προ δεκαμήνου εκδόθηκε η σχετική απόφαση επιβολής κύρωσης προστίμου στην Ocean Protection Services αυτό μέχρι και σήμερα δεν έχει καταβληθεί. Και καταλαβαίνουμε πως η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου θα «κυνηγήσει» την είσπραξη του.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved