ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Power Pass 2: Γιατί αργούν οι πληρωμές; - Πότε θα μπουν τα λεφτά στους λογαριασμούς;

Power Pass 2: Γιατί αργούν οι πληρωμές; - Πότε θα μπουν τα λεφτά στους λογαριασμούς;
Πληρωμές Power Pass 2
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα χρήματα του Power Pass, πλέον, αποδεσμεύτηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση που αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και αναμένεται από τις τράπεζες να κάνουν τις πληρωμές.

Καθυστέρηση παρατηρήθηκε στις διαδικασίες του Power Pass 2, προκαλώντας ανησυχία για το πότε θα μπουν τα χρήματα στους δικαιούχους.

Ο λόγος που καθυστέρησαν οι πληρωμές ήταν ότι ένας από τους παρόχους δεν είχε δώσει τα στοιχεία των πελατών του για να ενσωματωθούν αυτά στην πλατφόρμα. Πλέον, όμως, τα ποσά έχουν αποδεσμευτεί.

Το ζήτημα, επομένως, λύθηκε και εγκρίθηκαν τελικά 73.968 αιτήσεις (ανά ΑΦΜ) που υποβλήθηκαν για το Power Pass και είναι δικαιούχοι για τη νέα πληρωμή. Η επιπρόσθετη ενίσχυση ξεκίνησε να πιστώνεται στους λογαριασμούς από το απόγευμα της Τρίτης. Τα χρήματα αποδεσμεύτηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση που αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και αναμένεται από τις τράπεζες να κάνουν τις πληρωμές.

Σε όσους δεν έχουν ενημέρωση για την πληρωμή απευθείας από την τράπεζα, ούτε e-banking, μπαίνοντας στο vouchers.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet, μπορούν να ελέγξουν αν το μήνυμα έχει αλλάξει σε «Εγκριθείσα», που σημαίνει ότι το σύστημα έχει λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την εντολή.

Υπενθυμίζεται ότι τα ποσά θα είναι μικρότερα από την προηγούμενη φορά, καθώς πρόκειται μόνο για τους λογαριασμούς ρεύματος του Ιουνίου, σε αντίθεση με τη μεγάλη πρώτη πληρωμή που αφορούσε το διάστημα από Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022.

Το επίδομα ρεύματος θα είναι και πάλι από 18 έως 600 ευρώ. Μεσοσταθμιστικά, στον πρώτο γύρο τα ποσά κινήθηκαν από 100 έως 150 ευρώ. Τα στοιχεία των λογαριασμών ρεύματος ελήφθησαν και πάλι απευθείας από τους παρόχους ενέργειας.