ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στα «κάγκελα» οι πολίτες για το πετρέλαιο - Μεγάλες επιπτώσεις στην αγορά

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στα «κάγκελα» οι πολίτες για το πετρέλαιο - Μεγάλες επιπτώσεις στην αγορά
Τρομάζει η αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης χωρίς επιδότηση.
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

«Κόκκινο» αναμένεται να χτυπήσει η τιμή στο πετρέλαιο κίνησης τις επόμενες μέρες στη χώρα, ύστερα από το τέλος της επιδότησης των 0.15 ευρώ/λίτρο.

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Την ανιούσα έχει πάρει η τιμή του πετρέλαιο κίνησης ύστερα από το τέλος της επιδότησης των 0.15 ευρώ/λίτρο. Ήδη από σήμερα το πρωί η τιμή του diesel έχει πλησιάσει αυτή της αμόλυβδης στα πρατήρια καυσίμων.

Η πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα μίλησε στο φακό του Newsbomb.gr για τα πρωτόγνωρα επίπεδα που κινείται η τιμή στο πετρέλαιο κίνησης, το οποίο αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τα 2 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Από 1η Οκτωβρίου η κυβέρνηση κατήργησε την επιχορήγηση "15 λεπτά στην αντλία" για το απλό πετρέλαιο αυτό ήταν το χειρότερο που μπορούσε να κάνει γιατί θα έχει επίπτωση και στα προϊόντα και σε πολλές παροχές υπηρεσιών. Ο κόσμος διαμαρτύρεται γιατί η τιμή του πετρελαίου έχει φτάσει της αμόλυβδης. Μιλάω για Αττική και την Θεσσαλονίκη που η τιμή βρίσκεται στο 1,95-19. Είμαστε πολύ κοντά στα 2 ευρώ. Πρέπει να το ξανασκεφτεί η κυβέρνηση έστω μέχρι τέλος του έτους που είναι η κρίση να ξανά βάλει στην αντλία για να το αποδώσουμε στον κόσμο. Είναι απογοητευμένοι όσοι έχουν πετρελαιοκίνητα γιατί νιώθουν εξαπατημένοι. Έκκληση του κλάδου να το ξανα βάλουν στην αντλία για να μπορέσουμε έτσι όλοι να κερδίσουμε», ανέφερε η κυρία Ζάγκα στην κάμερα του Newsbomb.gr

Την ίδια ώρα ένας πολίτης με πετρελαιοκίνητο όχημα μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε ότι: «Είναι δύσκολα τα πράγματα που ανέβηκε πάλι η τιμή. Πρέπει να βάλουμε πετρέλαιο αναγκαστικά. Μας έχει επηρεάσει. Θα υπάρξει αύξηση σε όλα, ειδικά στις μεταφορές θα πάνε όλα πάνω».

Τέλος η έκπτωση στην αντλία - Πού θα φτάσουν οι τιμές

Ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου αναφέρθηκε στο Newsbomb.gr στην κατάργηση της επιδότησης των 15 λεπτών στο diesel κίνησης χωρίς να αποκλείει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση: «Το πετρέλαιο κίνησης και η αμόλυβδη είναι στην ίδια τιμή εδώ και 6 μήνες, αλλά με την επιδότηση του πετρελαίου, το οποίο κατέβαινε 15 λεπτά ανά λίτρο στην αντλία, φαινόταν η τιμή χαμηλότερη».

Για τον κ. Ασμάτογλου η αύξηση αυτή θα φέρει προβλήματα στις μεταφορές.

Με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή λιανικής πώλησης στην επικράτεια, για την Τετάρτη (28/9) ήταν 1,951 ευρώ ανά λίτρο για την αμόλυβδη 95 οκτανίων και 1,821 ευρώ για το diesel.

Άρα, με την αύξηση των 0,15 λεπτών, το diesel κίνησης θα ανέβει στα 1,971 ευρώ / lt ξεπερνώντας την τιμή της αμόλυβδης.

Σχετικές ειδήσεις