ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Spiegel: «Θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ» δήλωσε ο Γιούνκερ

Spiegel: «Θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ» δήλωσε ο Γιούνκερ

Νέες αποκαλύψεις για τη συνεδρίαση του Eurogroup την περασμένη Δευτέρα δημοσιεύει το Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη ότι οι επικεφαλής των περισσότερων κρατών-μελών επιθυμούν την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη.

«Αν κάναμε μυστική ψηφοφορία για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τότε η συντριπτική πλειοψηφία θα ψήφιζε κατά», φέρεται ότι δήλωσε ο κ. Γιούνκερ στον Έλληνα υπουργό. Μάλιστα, ο επικεφαλής του Eurogroup φέρεται ότι χαρακτήρισε τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ως την «τελευταία ευκαιρία» της Ελλάδας να παραμείνει στο ευρώ και ξεκαθάρισε ότι εάν δεν υπάρξει σχηματισμός κυβέρνησης που θα τηρήσει τους όρους του προγράμματος, η χώρα «έχει τελειώσει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ λίγες ώρες μετά, όταν στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, μετά τη λήξη του Eurogroup, χαρακτήρισε τις σχετικές συζητήσεις «ανοησίες» και «προπαγάνδα».

Την ίδια ώρα, αναφέρει το Spiegel, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανία, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην ίδια συνεδρίαση αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.