ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς η τιμή του φυσικού αερίου καθορίζει τον σχεδιασμό των επιδομάτων

Πώς η τιμή του φυσικού αερίου καθορίζει τον σχεδιασμό των επιδομάτων
Intime News

Πτωτικά κινείται η τιμή του φυσικού αερίου και αν αυτό συνεχιστεί τότε θα έρθει νέος σχεδιασμός για τις επιδοτήσεις.

Τι σημαίνει αυτό ακριβώς; Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1 αν αυτό συνεχιστεί τότε αναμένεται να αλλάξει από το 2023 και ο τρόπος που θα δίνονται τα επιδόματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η τιμή του φυσικού αερίου αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στα 123 ευρώ/MWh από τα 330 ευρώ που ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Την ίδια στιγμή τα συμβόλαια που είναι σε ισχύ μέχρι τον Μάρτιο του 2023 δεν ξεπερνούν τα 160 ευρώ/MWh. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων για την κυβέρνηση, δηλαδή λιγότερα χρήματα για την επιδότηση στο ρεύμα τα οποία θα μπορούν να δοθούν αλλού.

Τα χρήματα αυτά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, μπορούν να δοθούν σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης αλλά και στην αμόλυβδη.

Αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης, έχουν ήδη κλειδώσει οι ημερομηνίες με την πλατφόρμα όπου οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους να ανοίγει έως τις 10 Νοέμβρη, και τις αιτήσεις να γίνονται έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Τα χρήματα αναμένεται να μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη και θα είναι εφάπαξ.

Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα είναι αυξημένα, από 300 έως 800 ευρώ και έως 1.600 ευρώ για τους νέους δικαιούχους που θα χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο θέρμανσης αντί του φυσικού αερίου και καλύπτει και την χρήση μπλε κηροζίνης.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Όλες οι πληροφορίες

Επίδομα θέρμανσης: Έως και 1.600 ευρώ στους νέους δικαιούχους

Πτωτικά κινείται η διεθνής τιμή του φυσικού αερίου