ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλι Ρεν: Η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Όλι Ρεν: Η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Νέο σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα απέστειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και του ευρώ, αλλά θα πρέπει να διατηρήσει την αποφασιστικότητά της στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων» τόνισε ο Όλι Ρεν, διαμηνύοντας ότι δεν υπάρχουν εύκολες εναλλακτικές λύσεις για την επίλυση του προβλήματος χρέους της χώρας μας.

Σε κάθε περίπτωση, ο Επίτροπος διαβεβαίωσε ότι η Κομισιόν επιθυμεί τη χώρα μας εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσει την αποφασιστικότητά της για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Στα πλαίσια αυτά, επανέλαβε ότι η χώρα μας για πολλά χρόνια έζησε πέραν των δυνατοτήτων της. Η Ευρώπη, προσέθεσε, θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό μας, όχι μόνο με την άνευ προηγουμένου οικονομική βοήθεια, που αντιστοιχεί σε ποσό 33.000 ευρώ ανά πολίτη, αλλά και με την παροχή τεχνικής βοήθειας στον τομέα της φοροδιαφυγής.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χανς Σβόμποντα ζήτησε από τη χώρα μας μια κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την υλοποίηση των δεσμεύσεών της. Ωστόσο, δεν απέκλεισε δυνατότητες ελάφρυνσης σε ορισμένα άδικα μέτρα που επέβαλλε το Μνημόνιο, κυρίως στον κοινωνικό τομέα.