ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα επιβεβαιώση για την επιστροφή της επιδότησης στο ντίζελ κίνησης

Νέα επιβεβαιώση για την επιστροφή της επιδότησης στο ντίζελ κίνησης
Eurokinissi

Νέα -έμμεση πλην σαφή – επιβεβαιώση για την επιστροφή της επιδότησης στην αντλία στο ντίζελ κίνησης έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αυτό που συμβαίνει με το πετρέλαιο κίνησης δεν μπορεί να το προσπεράσει κανείς. Δεν θυμόμαστε άλλες περιόδους που ήταν πάνω από την αμόλυβδη» προαναγγέλλοντας τη νέα παρέμβαση που αναμένεται από τις αρχές του Νοεμβρίου.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κάποια άμεση απόφαση. Απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας. Καταλαβαίνουμε τη σημασία που έχει για τον κόσμο και την παραγωγική αλυσίδα. Είμαστε εδώ για να δούμε τι καλύτερο μπορεί να γίνει» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θα ανακοινωθεί στον σωστό χρόνο» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά πως επίκειται παρέμβαση. «Βλέπουμε τι γίνεται στον κόσμο και την Ευρώπη. Έκανε δουλειά σε επίπεδο διαπραγματεύσεων ο πρωθυπουργός για να υπάρξει ευρωπαϊκή στήριξη. Αποφασίζουμε αποτελεσματικά και μετρημένα. Αυτό θα έχει διάρκεια».

Τέλος, σημείωσε: «Όσο πιο άμεσα μετρήσουμε την κατάσταση και όσο καλύτερη εικόνα έχουμε, προφανώς και θα το κάνουμε. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι θέλει να παρεμβαίνει αποτελεσματικά. Η επιδότηση που έφυγε από το πετρέλαιο κίνησης για να πάει στο θέρμανσης είχε τα αποτελέσματά της. Το πετρέλαιο άνοιξε χαμηλότερα απ' ό,τι περιμέναν κάποιοι.

Ζυγίζουμε τα πράγματα, σταθμίζουμε τις δυνατότητες, προφανώς δεν κλείνουμε τα μάτια. Το πετρέλαιο κίνησης είναι πρόβλημα στο σύνολο της αγοράς».

Σχετικές ειδήσεις

Επίδομα Θέρμανσης: Βήμα - βήμα οι αιτήσεις στο myΘέρμανση - Τι ισχύει

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα δουν χρήματα οι δικαιούχοι

Τέλος στα μετρητά: Σε προπληρωμένες κάρτες τα επιδόματα