ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χριστουγεννιάτικες διακοπές στο εξωτερικό για «γερά» πορτοφόλια

Χριστουγεννιάτικες διακοπές στο εξωτερικό για «γερά» πορτοφόλια
UNSPLASH

Χριστούγεννα: Παρίσι, Βιέννη, Πράγα, Βουδαπέστη ή Λονδίνο; Αυτοί είναι πέντε από τους πιο πολυσυζητημένους γιορτινούς προορισμούς στο εξωτερικό, οι οποίοι πλέον κοστίζουν και με το παραπάνω 

Οι διακοπές στο εξωτερικό την περίοδο των Χριστουγέννων είναι μια από τις αγαπημένες εξορμήσεις των Ελλήνων, οι οποίοι θέλουν να ζήσουν τη μαγεία των γιορτών στις πιο φωτεινές πόλεις της Ευρώπης.

Ο κορονοϊός ωστόσο τους άλλαξε τα σχέδια καθώς για δύο χρόνια μια από τις κύριες απαγορεύσεις ήταν τα ταξίδια. Ως αποτέλεσμα η ζήτηση φέτος αυξήθηκε ραγδαία. Από την άλλη το ενεργειακό κόστος και η ακρίβεια δεν επιτρέπουν στα πορτοφόλια του μέσου Έλληνα να απολαύσει τις Χριστουγεννιάτικές πρωτεύουσες με την ίδια ευκολία που θα το έκανε άλλες χρονιές.

Το MEGA παρουσίασε τα έξοδα που θα είχε ένα ζευγάρι αν αποφάσιζε να ταξιδέψει σε πέντε από τις πιο γιορτινές πόλεις της Ευρώπης: το Παρίσι, τη Βιέννη, την Πράγα, τη Βουδαπέστη και το Λονδίνο.

Χριστούγεννα στο Παρίσι

Ένα ζευγάρι που θα ήθελε να ταξιδέψει από τις 22 έως τις 27 Δεκεμβρίου στην πόλη του φωτός, δηλαδή να κάνει πέντε διανυκτερεύσεις θα πλήρωνε 1.040 ευρώ έκαστος.

Στην τιμή περιλαμβάνονται ένα τετράστερο ξενοδοχείο με πρωινό, τα αεροπορικά εισιτήρια με αποσκευές η εκδρομή στην Disneyland με επιπρόσθετο κόστος 110 ευρώ το άτομο και η ξενάγηση στο Μουσείο του Λούβρου με επιπλέον κόστος 30 ευρώ το άτομο.

Χριστούγεννα στη Βιέννη

Για ένα ζευγάρι που θα επέλεγε τη Βιέννη για τις γιορτές για τέσσερις διανυκτερεύσεις από 22 έως 26 Δεκεμβρίου θα έπρεπε να ξοδέψει 705 ευρώ το άτομο.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό, τα αεροπορικά εισιτήρια, οι μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, η περιήγηση στην πόλη και οι εκδρομές Δάση Βιέννης, Μάγιερλιγκ, Μπάντεν).

Χριστούγεννα στην Πράγα

Εάν το ζευγάρι επέλεγε την Πράγα για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του θα έπρεπε να πληρώσει για τέσσερις διανυκτερεύσεις από 22 έως 26 Δεκεμβρίου 820 ευρώ το άτομο.

Η τιμή περιλαμβάνει επίσης το τετράστερο ξενοδοχείο με πρωινό, τα αεροπορικά εισιτήρια με τις αποσκευεές, τις μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο και την ξενάγηση στην Παλιά Πόλη της Πράγας και της Καστρούπολης.

Χριστούγεννα στη Βουδαπέστη

Για να ταξιδέψει ένα ζευγάρι στην ονειρική Βουδαπέστη για τέσσερα βράδια από 26 μέχρι 30 Δεκεμβρίου θα πρέπει να ξοδέψει ο καθένας 745 ευρώ.

Στην τιμή περιλαμβάνονται το τετράστερο ξενοδοχείο με πρωινό, τα αεροπορικά εισιτήρια με αποσκευές, η μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, η ξενάγηση στην πόλη, η είσοδος στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου, η ξενάγηση στο Κοινοβούλιο, η εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά και η περιήγηση στην Μπρατισλάβα.

Χριστούγεννα στο Λονδίνο

Τέλος, δεν μπορούσε εκτός λίστας να μείνει το Λονδίνο. Η βρετανική πρωτεύουσα συγκεντρώνει πλήθος κόσμου ιδιαίτερα στην περίοδο των γιορτών.

Για ένα ζευγάρι που θα ήθελε να ταξιδέψει από 22 έως 27 Δεκεμβρίου (5 διανυκτερεύσεις) θα έπρεπε να ξοδέψει 945 ευρώ.

Στην τιμή περιλαμβάνονται το τετράστερο ξενοδοχείο με πρωινό, τα αεροπορικά εισιτήρια, οι μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, η περιήγηση στην πόλη του Λονδίνου, η επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο και η μεταφορά στο Μουσείο των Κέρινων Ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισσώ και τέλος η εκδρομή στο Γουίνσδορ.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Γιορτινό Καλάθι του Νοικοκυριού από 14 Δεκεμβρίου - Τι θα περιλαμβάνει

Χριστούγεννα 2022: Πότε θα κλείσουν τα σχολεία

ΕΡΤ: Οι σειρές σταματούν να προβάλλονται λόγω γιορτών