ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Intrakat: Ναι από τη Γ.Σ. στην ΑΜΚ - «Κατεβαίνει» στην Αττική Οδό

Intrakat: Ναι από τη Γ.Σ. στην ΑΜΚ - «Κατεβαίνει» στην Αττική Οδό
Ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου

Η Γενική Συνέλευση της Intrakat έδωσε το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Την Πέμπτη (1/12) διεξήχθη η εξ αναβολής Τακτική Γενική Συνέλευση της Intrakat, στην οποία εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι η εταιρεία θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την Αττική Οδό, μέσω της κοινοπραξίας Brisa-Rubicone. Η Intrakat συμμετέχει στην κοινοπραξία αυτή με ποσοστό 30%.

Στη ΓΣ έδωσαν το «παρών» 144 μέτοχοι της εισηγμένης, που είναι κάτοχοι του 76,5% του μετοχικού κεφαλαίου, και υπερψήφισαν την αύξηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλέξανδρος Εξάρχου, έκανε λόγο για μια ιστορική ημέρα για την εταιρεία. Όπως τόνισε, πλέον θα υπάρχει η απαραίτητη κεφαλαιοποίηση έτσι ώστε να εκτελέσει τα έργα που θα υπογράψει.

Πληροφορίες αναφέρουν πως από τα 100 εκατ. ευρώ της ΑΜΚ, τα 50 εκατ. ευρώ θα αφορούν ενδυνάμωση του κεφαλαίου με στόχο την ενίσχυση του ομίλου στην εκτέλεση έργων, την υπογραφή συμβάσεων σε έργα που είναι ανάδοχος και τη διεκδίκηση νέων έργων. Τα άλλα 50 εκατ. ευρώ, θα αφορούν σε συμπράξεις και εξαγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.