ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fitch: Απίθανη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Fitch: Απίθανη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Απίθανο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ ο επικεφαλής Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων της Fitch, Τζον Όλερτ.

Μιλώντας στο πρακτορείο Dow Jones, ο Όλερτ εκτίμησε ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα εντείνει τις πιέσεις στο αξιόχρεο άλλων μελών της ευρωζώνης.

«Αν η Ελλάδα ήταν σε θέση να φύγει από το ευρώ αυτό θα είχε, κατά την άποψή μας, συνέπειες για μία σειρά από αξιολογήσεις, στο σημείο που πολλές από αυτές [τις χώρες μπορούν] να τεθούν υπό παρακολούθηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Όλερτ προειδοποίησε ότι η εφαρμογή μέτρων λιτότητας δεν συνιστά τη λύση του προβλήματος, ενώ τάχθηκε υπέρ ενός αναπτυξιακού προσανατολισμού στην ευρωζώνη.

«Σε πολλές περιπτώσεις, η λιτότητα αύξησε την πίεση στις πιστοληπτικές αξιολογήσεις. Αυτό που καθίσταται σαφές είναι ότι η λιτότητα από μόνη της δεν αποτελεί λύση, πρέπει να υπάρξει κάποιος προσανατολισμός στην ανάπτυξη» επισήμανε ο αξιωματούχος της Fitch , προσθέτοντας ότι χωρίς ανάπτυξη, τα πράγματα δύσκολα θα μπουν σε μια τροχιά.