Τουρισμός για Όλους: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των 125.000 voucher - Οι δικαιούχοι

Τουρισμός για όλους: Voucher αξίας 150 ευρώ σε κάθε δικαιούχο θα μοιράσει η νέα κλήρωση - Για Σάμο, διπλασιάζεται το ποσό και θα φτάνει τα 300 ευρώ

Τουρισμός για Όλους: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των 125.000 voucher - Οι δικαιούχοι
2'

Στα τέλη Ιανουαρίου θα γίνει η νέα κλήρωση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», για επιπλέον 125.000 άυλες ψηφιακές κάρτες «voucher» για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Η νέα κλήρωση θα μοιράσει voucher αξίας 150 ευρώ σε κάθε δικαιούχο, ενώ για Σάμο, το voucher, διπλασιάζεται και θα φτάνει τα 300 ευρώ.

Τα χρήματα θα πιστωθούν άμεσα στους δικαιούχους με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Το πρόγραμμα θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2023 και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τον εγχώριο τουρισμό τους επόμενους μήνες, ιδιαίτερα όσον αφορά στην τουριστική κίνηση εναλλακτικών προορισμών και περιοχών που έχουν πληγεί.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι θα είναι όσοι είχαν κάνει ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα Vouchers.gov.gr το προηγούμενο καλοκαίρι. Στην ίδια ιστοσελίδα θα αναρτηθούν και οι οριστικοί πίνακες με τα αποτελέσματα της νέας κλήρωσης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2023 και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τον εγχώριο τουρισμό τους επόμενους μήνες, ιδιαίτερα όσον αφορά στην τουριστική κίνηση εναλλακτικών προορισμών και περιοχών που έχουν πληγεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια το πρόγραμμα κινείται εντός του κεντρικού άξονα της κυβερνητικής στρατηγικής για την προβολή της Ελλάδας ως ενός ιδανικού τουριστικού προορισμού όλες τις εποχές του χρόνου.

Διαβάστε επίσης:

Στην έκδοση δεκαετούς ομολόγου προχωρεί το Ελληνικό Δημόσιο

Στα 6,6 δισ. ευρώ ανήλθε το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2022

Σε υψηλά 9 μηνών το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
11:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Παγγαίο