ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό και ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο

Σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό και ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Τι προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την πορεία της οικονομίας στη χώρα, σχετικά με τον κατώτατο μισθό και τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που απευθύνθηκαν στον πρωθυπουργό ήταν αυτό για τον κατώτατο μισθό και την επικείμενη αύξησή του. «Η 1η Απριλίου είναι εύλογη ημερομηνία για τον νέο κατώτατο μισθό, καθώς τότε ξεκινά η τουριστική περίοδος. Ξεκαθάρισε ότι ο χρόνος των εκλογών δεν συνδέεται με τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Θέλουμε οι δουλειές να είναι καλύτερες και να αμείβονται. Υπάρχει υπάρχει βελτίωση στους μισθούς σε σχέση και με την παραγωγικότητα στην αγορά εργασίας. Στόχος είναι οι εργαζόμενοι να είναι πλήρους απασχόλησης και να έχουν εισόδημα».

«Η αύξηση στον κατώτατο μισθό είναι σημαντική. Έχουμε πάει στα 713 ευρώ, αναμένεται μία ακόμη αύξηση στον κατώτατο μισθό. «Θα είναι σημαντική η αύξηση στον κατώτατο μισθό», είναι το μήνυμα που έστειλε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, είπε επίσης ότι θα υπάρξει ένα ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων το 2024. Και μίλησε για αξιολόγηση που είναι πολύ σημαντική, αφήνοντας επί της ουσίας να εννοηθεί ότι είναι πιθανές και οι αυξήσεις.

Τόνισε, πάντως, ότι υπάρχουν δουλειές που πληρώνουν πολύ καλά χρήματα και πολύ πιο πάνω από τον κατώτατο μισθό. «Όταν είσαι καπετάνιος στα 30 σου και βγάζεις 10.000 ευρώ, είναι πολύ καλά χρήματα», είπε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στις καλές αμοιβές των νέων με πτυχία. «Θα πρέπει να δημιουργούμε καλές αμοιβές και για τον μέσο όρο», είπε.