ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EΛΛΑΚΤΩΡ: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με Wade Adams - Δ. Κούτρα για την πώληση της ΑΚΤΩΡ

EΛΛΑΚΤΩΡ: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με Wade Adams - Δ. Κούτρα για την πώληση της ΑΚΤΩΡ
INTIME

Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία Wade Adams - Δ. Κούτρα για την πώληση της θυγατρικής Ακτωρ, εισέρχεται η ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές αύριο, Δευτέρα αναμένεται σχετικές ανακοινώσεις από την διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τις τελευταίες εξελίξεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το διάστημα ολοκλήρωσης της συμφωνίας εκτείνεται σε τρείς εβδομάδες και πέραν του τιμήματος, ουσιώδες σκέλος της συμφωνίας αφορά και τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Ελλάκτωρ και των νέων ιδιοκτητών του κατασκευαστικού βραχίονα της Άκτωρ για την από κοινού δράση στον τομέα των παραχωρήσεων.

Η ΑΚΤΩΡ μετά την ανάληψη από την νέα διοίκηση του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατάφερε να εξυγιανθεί φτάνοντας να έχει ανεκτέλεστο 2,7 δισ, έσοδα 380 εκατ. ευρώ (9μηνο του 2022) και εμφανή πλέον την επανάκαμψη της λειτουργικής του κερδοφορίας.

Μέσα στο 9μηνο του 2022 η ΑΚΤΩΡ κατάφερε να εξασφαλίσει έργα 723 εκατ. ευρώ (όπως το Νεάπολη-Αγioς Νικόλαος, προϋπολογισμού 140 εκατ. ευρώ, το Πάτρα - Πύργος (με ποσοστό συμμετοχής 105 εκατ)., οδικά έργα 190 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία, το ΚΕΛ Ψυττάλειας, έργα στη Διώρυγα Κορίνθου, ενώ επιπλέον συμβάσεις 48 εκατ. ευρώ προστέθηκαν μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Επίσης, ο όμιλος έχει αναδειχθεί προτιμώμενος πλειοδότης για έργα 549 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων είναι οι συμβάσεις για το οδικό έργο ΣΔΙΤ Καλαμάτα-Μεθώνη (ποσοστό συμμετοχής 151 εκατ. ευρώ), η επέκταση της Λ. Κύμης (ποσοστό συμμετοχής 103 εκατ. ευρώ), το τμήμα του ΒΟΑΚ Χερσόνησος – Νεάπολη (μερίδιο 58 εκατ. ευρώ) καθώς και τη λειτουργία σταθμών Εγνατίας Οδού (37 εκατ.).