ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΕΝ: Αυτό είναι το όφελος από τις επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα - Παραδείγματα

ΥΠΕΝ: Αυτό είναι το όφελος από τις επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα - Παραδείγματα

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημοσίευσε αναλυτικά παραδείγματα σχετικά με το όφελος των νοικοκυριών από τις επιδοτήσεις στην κατανάλωση ρεύματος Φεβρουαρίου.

Από 16 έως 48 ευρώ κλιμακώνεται το όφελος των νοικοκυριών από τις επιδοτήσεις στην κατανάλωση ρεύματος Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα ενδεικτικά παραδείγματα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα:

-Νοικοκυριό με μηνιαία κατανάλωση 400 κιλοβατώρες, θα πλήρωνε χωρίς την επιδότηση 80 ευρώ και με την επιδότηση θα πληρώσει 64 ευρώ.

-Νοικοκυριό με μηνιαία κατανάλωση 700 κιλοβατώρες, θα πλήρωνε χωρίς την επιδότηση 139 ευρώ και με την επιδότηση (μέχρι τις 500 κιλοβατώρες) θα πληρώσει 119 ευρώ. Αν επιτύχει το στόχο εξοικονόμησης ενέργειας κατά 15 %, θα έχει έκπτωση και στην κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες και θα πληρώσει τελικά 111 ευρώ.

-Νοικοκυριό με μηνιαία κατανάλωση 1200 κιλοβατώρες, θα πλήρωνε χωρίς την επιδότηση 239 ευρώ και με την επιδότηση (μέχρι τις 500 κιλοβατώρες) θα πληρώσει 219 ευρώ. Αν επιτύχει το στόχο εξοικονόμησης ενέργειας κατά 15 %, θα έχει έκπτωση και στην κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες και θα πληρώσει τελικά 191 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα για οικιακά τιμολόγια με κατανάλωση μέχρι 500 κιλοβατώρες θα είναι η κρατική επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος των Φεβρουάριων, μετά την αποκλιμάκωση των τιμών που ανακοίνωσαν οι πάροχοι.

Για τους επαγγελματίες η αντίστοιχη επιδότηση φτάνει τα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ για το κοινωνικό τιμολόγιο τα 80 ευρώ.

Στα 40 ευρώ θα είναι η επιδότηση και των αγροτών.