ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλάζει την εικόνα της Αθήνας η μετατροπή του Hilton σε σύνθετο συγκρότημα φιλοξενίας

Αλλάζει την εικόνα της Αθήνας η μετατροπή του Hilton σε σύνθετο συγκρότημα φιλοξενίας
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το εγχείρημα μετατροπής του Hilton σε σύνθετο συγκρότημα φιλοξενίας υπό την ονομασία Conrad, φαίνεται πως στέφεται με επιτυχία.  

Το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα που μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ως Hilton αναμένεται να ανοίξει σε 24 μήνες , ωστόσο ήδη τα 50 διαμερίσματα που θα αναπτυχθούν στους τέσσερις τελευταίους ορόφους έχουν πουληθεί.

Σε αυτά τα επίπεδα φιλοξενούνται διαμέρισμα διαφόρων τύπων, ως επί το πλείστον συντηρητικού μεγέθους, και μία κατοικία μεγάλης επιφάνειας, αναφέρουν πληροφορίες της αγοράς.

Η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο φέρεται να έχει διαμορφωθεί σε 24.000 ευρώ.

Τα διαμερίσματα στους δύο τελευταίους ορόφους φέρουν το brand της Waldorf Astoria, ενώ των δύο από κάτω αυτό της Conrad.

Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Conrad, εκτός από τα 50 διαμερίσματα, θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες. Το συγκρότημα θα φιλοξενεί επίσης επώνυμα εστιατόρια, θεματικούς εμπορικούς χώρους, εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και ευεξίας, καθώς και σύγχρονη λέσχη μελών.

Στο οικοδομικό τετράγωνο που φιλοξενεί εδώ και δεκαετίες το ξενοδοχείο-τοπόσημο της πρωτεύουσας θα αναπτυχθούν και πρόσθετα οικοδομήματα, μια και το ακίνητο διαθέτει σημαντικότατο ανεκμετάλλευτο συντελεστή δόμησης.

Η σχετική επένδυση του Ομίλου Κωνσταντακόπουλου σε κτιριακές εγκαταστάσεις, υποδομές και εξοπλισμό θα ξεπεράσει τα 130 εκατ. ευρώ, πλέον των 145 εκατ. ευρώ που έχει ήδη δαπανήσει από το 2016 και μετά για την αγορά του ακινήτου. Συνολικά, δηλαδή, η επένδυση θα υπερβεί τα 275 εκατ. ευρώ.

Για τη λειτουργία του ξενοδοχείου και την υποστήριξη των πολυτελών κατοικιών ο Όμιλος Κωνσταντακόπουλου έχει υπογράψει συμφωνία με τη Hilton Worldwide και τα δύο κορυφαία luxury brands της, Conrad και Waldorf Astoria.