ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΣΕΠ: Ανακοινώθηκαν τα εξεταστικά κέντρα - Τι να προσέξουν οι υποψήφιοι

ΑΣΕΠ: Ανακοινώθηκαν τα εξεταστικά κέντρα - Τι να προσέξουν οι υποψήφιοι

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (πρόσκληση - προκήρυξη 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ) ο οποίος θα διεξαχθεί  το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Γνωστά έγιναν χθες Παρασκευή (03/04 ) τα εξεταστικά κέντρα στα οποία θα εξετασθούν οι υποψήφιοι, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στις 09:00 το πρωί στην Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας με μέγιστη διάρκεια εξέτασης τις 2 ώρες και 45 λεπτά.

Στη συνέχεια, στις 14:30 μετά το μεσημέρι θα εξεταστούν στις Γενικές Γνώσεις, με τη διάρκεια της εξέτασης να είναι οι 2 ώρες και 30 λεπτά. Και στα δύο μαθήματα οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα μία ώρα νωρίτερα.

Τα εξεταστικά κέντρα στα οποία θα εξεταστούν, οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) εισάγοντας ένα από τα ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ή ταυτοτητα. Το ΑΣΕΠ επισημαίνει ότι αιτήματα υποψηφίων για αλλαγές εξεταστικών κέντρων δεν γίνονται δεκτά.

Σημειώνεται επίσης ότι οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε 43 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι συντελεστές βαρύτητας είναι 50% για κάθε μάθημα. Η βαθμολογία της γραπτής διαδικασίας ορίζεται σε κλίμακα από 1-100 και επιτυχόντες θα είναι όσοι περάσουν τη βάση που ορίστηκε στις 55 μονάδες για κάθε μάθημα/δοκιμασία και συνολικά.

Οι επιτυχόντες θα μπουν σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα (πρώτο στάδιο), προκειμένου να συμμετάσχουν, σε δεύτερο στάδιο, σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων/ειδικοτήτων σε φορείς του Δημοσίου - κεντρική διοίκηση, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ανεξάρτητες αρχές, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, υπό την εποπτεία υπουργείου και ΟΤΑ α' και β' βαθμού.

Από το σύνολο των θέσεων, οι 3.502 προορίζονται για επιτυχόντες κατηγορίας ΠΕ, οι 1.565 για επιτυχόντες κατηγορίας ΤΕ και 57 θέσεις για Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ). Η αναλυτική κατανομή των θέσεων ανά φορέα, έδρα, κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα θα πραγματοποιηθεί με τις προκηρύξεις του δεύτερου σταδίoυ.

Μάλιστα, μέσα από τη σελίδα του στο facebook ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, σημειώνει τρεις βασικές οδηγίες προς τους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στον γραπτό διαγωνισμό. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ αναφέρει:

α) Να διευκρινίσω ότι πρόκειται για έναν διαγωνισμό κατάταξης των υποψηφίων. Με άλλα λόγια, όσοι περάσουν τη βάση θα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν υποψηφιότητα σε προκηρύξεις των αναφερόμενων στην προκήρυξη κλαδο-ειδικοτήτων που θα ακολουθήσουν την έκδοση της βαθμολογίας για τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι να διεξαχθεί ο επόμενος διαγωνισμός. Η βαθμολογία τους θα προσαυξάνεται με τυχόν μεταπτυχιακά/διδακτορικά και εμπειρία (η τελευταία, ανεξαρτήτως συνάφειας). Συνεπώς, το να περάσει κανείς τη βάση στα δύο «μαθήματα» είναι το πρώτο βήμα για μια πρόσληψη αλλά όχι το τελευταίο.

β) Να παρακινήσω τους υποψηφίους να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα δελτία Τύπου που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ στις 9.12.2022 και στις 23.1.2023 με οδηγίες και παραδείγματα για τα τεστ δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας.

γ) Επίσης, να ανατρέξουν στο δελτίο Τύπου του ΑΣΕΠ (19.12.2022) στην ιστοσελίδα της Αρχής όπου έχουν αναρτηθεί όλα τα νομοθετικά κείμενα που αναφέρονται στην εξεταστέα ύλη, όπως ισχύουν με τις τροποποιήσεις τους και συγκεκριμένα τα σχετικά άρθρα του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και του κώδικα διοικητικής δικονομίας, τον κώδικα δεοντολογίας των δημοσίων υπαλλήλων και το νόμο για την ψηφιακή διακυβέρνηση.