ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Market Pass, έκτακτο δώρο Πάσχα: Τα μέτρα που «κλειδώνουν» πριν τις εκλογές

Market Pass, έκτακτο δώρο Πάσχα: Τα μέτρα που «κλειδώνουν» πριν τις εκλογές
INTIME

Επιδόματα: Τι εξετάζει η κυβέρνηση για την στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών αλλά και για τους συνταξιούχους που δεν έλαβαν καμία αύξηση στις αποδοχές τους 

Νέα μέτρα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών εξετάζει η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα πριν το Πάσχα.

Εκτός από το Market Pass, το οποίο έχει ήδη κλειδώσει, με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση να αναφέρει ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 20 Φεβρουαρίου για τις αιτήσεις, ενώ τα ποσά θα είναι από 22 έως 100 ευρώ κατά περίπτωση, η κυβέρνηση προσανατολίζεται και σε μία νέα «επιταγή ακρίβειας», ένα έκτακτο «δώρο Πάσχα» σε 2,3 εκατομμύρια δικαιούχους, με ειδική μέριμνα για τους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν είδαν καμία αύξηση στις αποδοχές τους, λόγω μεγάλης προσωπικής διαφοράς.

Από την άλλη δεν προβλέπεται νέο Fuel Pass, ενώ σε ό,τι αφορά το έκτακτο «επίδομα Πάσχα», αυτό αφορά χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με παιδιά, δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ΑμεΑ και μακροχρόνια ανέργους, που δεν λαμβάνουν όμως κάποια επιδότηση.

Το ύψος του επιδόματος θα κυμαίνεται από 250 έως 300 ευρώ.

Κριτήρια

• Ετήσιο Εισόδημα 2021 – Ακίνητα 2022

Για τους συνταξιούχους που δεν έχουν δει καμία αύξηση στην τσέπη σχεδιάζεται έξτρα παροχή, ως επίδομα προσωπικής διαφοράς, το οποίο υπάρχει η σκέψη να δοθεί σε 910.000 συνταξιούχους.

Για όσους δεν έλαβαν στην τσέπη την αύξηση του 7,75%, σχεδιάζεται κλιμακωτό επίδομα, που είναι πιθανό να έχει 4 κλίμακες από 100 έως 400 ευρώ.

Υψηλότερο επίδομα: Χαμηλότερες συντάξεις

Μικρότερο επίδομα: Υψηλότερες συντάξεις