ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μarket Pass: Ξεκινά η πρώτη πληρωμή - Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Μarket Pass: Ξεκινά η πρώτη πληρωμή - Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Μarket Pass: Όσοι έχουν καθυστερήσει και δεν έχουν υποβάλει ακόμα αίτηση, έχουν περιθώριο έως τις 15 Μαρτίου,

Αίτηση για το Market Pass υπέβαλαν πάνω από 2 εκατομμύρια νοικοκυριά. Η πρώτη πληρωμή αναμένεται να γίνει την προσεχή Παρασκευή για όσους από τους δικαιούχους ζήτησαν να πιστωθεί το ποσό που δικαιούνται σε ψηφιακή κάρτα, και θα λάβουν ποσό που αντιστοιχεί σε δύο μήνες, ενώ όσοι έχουν προτιμήσει την πίστωση στον τραπεζικό τους λογαριασμό, θα λάβουν ενίσχυση που αντιστοιχεί σε τρεις μήνες.

Αν και τα ποσά που θα λάβουν θα είναι λιγότερα κατά 20%, καθώς δικαιούνται το 80% του ποσού από αυτούς που έχουν επιλέξει την ψηφιακή κάρτα, αλλά θα λάβουν τρία «μηνιάτικα».

Aντιθέτως, όσοι έχουν καθυστερήσει και δεν έχουν υποβάλει ακόμα αίτηση, έχουν περιθώριο έως τις 15 Μαρτίου, οπότε αναμένεται να κλείσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, αλλά θα πληρωθούν αργότερα, προς τις 20 Μαρτίου.

Από κει και πέρα, οι πληρωμές μέσω ψηφιακής κάρτας θα συνεχίσουν να γίνονται κάθε μήνα, μέχρι και τον Ιούλιο, εντός των πρώτων τριών εργάσιμων ημερών. Μέσω τραπεζικού λογαριασμού, η επόμενη πληρωμή θα είναι και πάλι τριπλή και προκαταβολική και θα πραγματοποιηθεί έως 3 Μαΐου, ενώ θα αφορά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο 2023.

Διαβάστε επίσης:

Market Pass: Αύριο οι πρώτες πληρωμές

Market Pass: Λήγει η προθεσμία για την πληρωμή στις 3 Μαρτίου - Αναλυτικά η διαδικασία της αίτησης

Market Pass: Αναλυτικά τα ποσά ανά κατηγορία νοικοκυριού