ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Οι Έλληνες οφείλουν να πληρώνουν τους φόρους τους

Λαγκάρντ: Οι Έλληνες οφείλουν να πληρώνουν τους φόρους τους

Νέα αναφορά στη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα από την Κριστίν Λαγκάρντ, που δήλωσε ότι μένουν λιγότερο από τρεις μήνες για να σωθεί το ευρώ.

Μιλώντας στο CNN, η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι είναι αναγκαίο να πληρώνουν οι Έλληνες τους φόρους τους ώστε να ανακάμψει η χώρα. «Θεωρώ ότι η πληρωμή των φόρων από τους φορολογούμενους πολίτες είναι αναγκαία για την ανάκαμψη οποιασδήποτε χώρας. Της Ελλάδας, όπως και των άλλων» ανέφερε.

Πάντως, η Λαγκάρντ αρνήθηκε να προβλέψει αν η Ελλάδα θα βγει ή όχι από την ευρωζώνη, λέγοντας ότι αυτό είναι «ζήτημα πολιτικής βούλησης και χειρισμών».

Πριν λίγες εβδομάδες, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ προκάλεσε την οργή της Ελλάδας αλλά και ξένων κρατών, όταν μίλησε για τη χώρα μας με άκρως υποτιμητικό τρόπο. Στη συνέντευξή της στο CNN υποστήριξε ότι οι δηλώσεις της προκάλεσαν «πολύ εκνευρισμό και δυσαρέσκεια», ωστόσο σημείωσε ότι οι Έλληνες οφείλουν να αλληλοβοηθηθούν, πληρώνοντας τους φόρους τους.

Δράση για να σωθεί το ευρώ

Επίσης, η Λαγκάρντ ζήτησε από τους Ευρωπαίους να αναλάβουν δράση ώστε να σωθεί το ευρώ σε λιγότερο από τρεις μήνες, απαντώντας τρόπον τινά στον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος, που είχε υποστηρίξει ότι η ευρωζώνη έχει τρεις μήνες για να σωθεί.

Για την Άνγκελα Μέρκελ

Παράλληλα, η Λαγκάρντ ερωτήθηκε για το εάν η Άνγκελα Μέρκελ θα εισέπραττε τόση κριτική αν δεν ήταν γυναίκα. Η επικεφαλής του Ταμείου αιφνιδιάστηκε και μετά από μια μεγάλη παύση δήλωσε: «Όχι».

«Είναι πολύ ισχυρή και θαρραλέα γυναίκα», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Λαγκάρντ προς Έλληνες: Συμπάθειες τέλος, ώρα πληρωμής!