ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Και τώρα όλοι επενδύουν στο χρυσό - Για πρώτη φορά πάνω από τα 2.000 δολάρια

Χρυσός, επενδύσεις
Intime News

Η αναταραχή στον τραπεζικό κλάδο σε ΗΠΑ και Ευρώπη έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξησης της τιμής για το χρυσό

Φεύγουν άρον άρον από τα ριψοκίνδυνα assets oι επενδυτές και στρέφονται στην ασφάλεια του χρυσού, η τιμή του οποίου σημείωσε άνοδο πάνω από τα 2.000 δολάρια η ουγγιά για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Η αναταραχή στον τραπεζικό κλάδο σε ΗΠΑ και Ευρώπη έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξησης της τιμής για το χρυσό. Το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε κέρδη 6,5% την περασμένη εβδομάδα στη μεγαλύτερη άνοδό του από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,6% στα 2.000,37 δολάρια η ουγγιά στις 3:23 μ.μ. στη Σιγκαπούρη. Όπως αναφέρει το Bloomberg τελευταία φορά που βρέθηκε πάνω από το ψυχολογικά σημαντικό όριο των 2.000 δολαρίων ήταν στις 10 Μαρτίου 2022.

Πολλοί επενδυτές που έχουν αποφασίσει ότι δεν μπορούν πλέον να εμπιστεύονται τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ως αντισυμβαλλόμενους, κινούνται για να διατηρήσουν τον πλούτο σε μια απτή μορφή που είναι απαλλαγμένη από τους κινδύνους.

Οι έμποροι χρυσού, συμπεριλαμβανομένου του Money Metals Exchange, έχουν δει μια μαζική εισροή αγορών τις τελευταίες ημέρες, κυρίως από πελάτες που απέσυραν κεφάλαια από τις τράπεζες λόγω της παγκόσμιας ανησυχίας. Τα πολύτιμα μέταλλα είναι τα μόνα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία χωρίς κίνδυνο αντισυμβαλλομένου.

Οι φόβοι για ελλείψεις φυσικών προμηθειών θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον, προκαλώντας δυνητικά ταχεία άνοδο των τιμών spot καθώς και των ασφαλίστρων.

Εδώ και μήνες, οι αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και η αβεβαιότητα για το πότε θα τελειώσουν επηρέαζαν τις αγορές μετάλλων. Όμως τα νέα δεδομένα στις αγορές θα μπορούσε να ενισχύσουν τα σκληρά περιουσιακά στοιχεία.

Σχετικές ειδήσεις

Άγριο sell off στη μετοχή της Credit Suisse - «Βουτιά» 72%

Νέα αναταραχή στις αγορές - Δεν πείθει το ντιλ Credit Suisse με UBS

Συναγερμός στην αγορά ομολόγων - Το «φάουλ» της Ελβετίας και οι πιθανές νομικές συνέπειες