ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεύμα σε τιμές 2021 μετά τις νέες μειώσεις

Ρεύμα σε τιμές 2021 μετά τις νέες μειώσεις
INTIME

Ρεύμα: Οι τιμές χωρίς επιδοτήσεις κυμαίνονται σε επίπεδα 2021 όταν ακόμα η ενεργειακή κρίση δεν είχε δείξει το «άσχημο» πρόσωπό της στους καταναλωτές

Με μειώσεις που φτάνουν μέχρι και το 43% ανακοινώθηκαν τα τιμολόγια ρεύματος για τον Απρίλιο από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τους τιμοκαταλόγους που ανακοινώθηκαν για τους οικιακούς πελάτες, το εύρος των τιμών διαμορφώνεται από 0,105 έως 0,1995 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Μάρτιο οι τιμές κυμαίνονται από 0,1445 έως 0,248 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Περιλαμβάνονται και τα προγράμματα με εμπρόθεσμη πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος.

Προκειμένου να καθοριστούν οι τελικές τιμές στο ρεύμα αναμένονται οι ανακοινώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις επιδοτήσεις.

Η επιδότηση του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης για τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στσα 0,04 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ενώ η απόφαση για τον Απρίλιο θα ανακοινωθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Μετά και τις ανακοινώσεις των παρόχων και χωρίς επιδότηση στο ρεύμα, οι τωρινές τιμές ρεύματος κυμαίνονται σε επίπεδα του Φθινοπώρου του 2021, πριν η ενεργειακή κρίση φτάσει στα σημερινά επίπεδα.

Οι μειώσεις των τιμών από τους παρόχους έρχονται μετά τη μεγάλη αποκλιμάκωση των τιμών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας και το φυσικό αέριο TTF.