ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δώρο Πάσχα: Πότε γίνονται οι πληρωμές - Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

Δώρο Πάσχα
Πότε πληρώνεται το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους
Eurokinissi

Δώρο Πάσχα δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, που εργάστηκαν από την 1 Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου

Η πληρωμή για το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα πλησιάζει. Δώρο Πάσχα δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, που εργάστηκαν από την 1 Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου.

Πότε μπαίνει το δώρο Πάσχα στους δικαιούχους

Το δώρο Πάσχα 2023 θα πρέπει να καταβληθεί σε όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη. Φέτος, η Μεγάλη Τετάρτη πέφτει 12 Απριλίου. Φυσικά, εφόσον το επιθυμεί, ο εργοδότης μπορεί να πληρώσει το δώρο Πάσχα και νωρίτερα από την ημερομηνία αυτή.

Αξίζει να τονιστεί ότι το δώρο Πάσχα αντιστοιχεί σε μισό μηνιαίο μισθό (για όσους αμείβονται με μισθό) ή 15 ημερομίσθια (για εκείνους που αμείβονται με ημερομίσθια). Το δώρο σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Μπορείτε να υπολογίσετε το ακριβές ποσό που θα πρέπει να λάβετε στο λογαριασμό σας, μέσα από την εφαρμογή της ΚΕ.Π.Ε.Α Γ.Σ.Ε.Ε, κάνοντας κλικ ΕΔΩ (θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε στην εφαρμογή).

Σχετικές ειδήσεις

Δώρο Πάσχα: Πότε πληρώνεται στους εργαζομένους - Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

Συντάξεις: Νέες αυξήσεις για τους συνταξιούχους - Τι ισχύει με τα όρια ηλικίας

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Οδηγίες για τη σωστή υποβολή - 20 ερωτήσεις και απαντήσεις