ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδια Βελτίωσης: Αυξάνεται η αποζημίωση για την αξιολόγηση των αιτημάτων στήριξης

Σχέδια Βελτίωσης: Αυξάνεται η αποζημίωση για την αξιολόγηση των αιτημάτων στήριξης

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση μέσω της οποίας αυξάνεται η αποζημίωση για την αξιολόγηση των αιτημάτων στήριξης και των ενδικοφανών προσφυγών των επενδυτικών προτάσεων που θα υποβληθούν για τα Σχέδια Βελτίωσης (υπομέτρο 4.1 του ΠΑΑ 2014-2020).

Την απόφαση υπογράφουν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργος. Στύλιος, υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, και ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

«Με αυτή τη νομοθετική παρέμβαση, επιταχύνουμε την αξιολόγηση των ”Σχεδίων Βελτίωσης”, δίνοντας κίνητρα στους αξιολογητές για να εργαστούν εκτός ωραρίου εργασίας» ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος προσθέτοντας πως «αξιοποιούμε την εμπειρία και γνώση των γεωτεχνικών μας για την ταχύτερη αξιολόγηση και έκδοση αποτελεσμάτων των αναπτυξιακών μας προγραμμάτων».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ στόχος είναι «η επίσπευση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των ”Σχεδίων Βελτίωσης”, μέσω της απασχόλησης και εκτός ωραρίου εργασίας των γεωτεχνικών αξιολογητών. Με αυτό τον σκοπό αυξήθηκε κατά 50% το ετήσιο όριο αποζημίωσης των αξιολογητών από τα 2.400 στα 3.500 ευρώ».

Η αμοιβή ανά αξιολόγηση αίτησης στήριξης ορίζεται στα 60 ευρώ ενώ καθορίζεται στα 80 ευρώ ανά συνεδρίαση το όριο της αμοιβής των μελών των Επιτροπών Ενδικοφανών Προσφυγών. Κάθε συνεδρίαση θεωρείται ολοκληρωμένη μετά από την εξέταση τουλάχιστον 12 ενστάσεων.

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η συνολική δαπάνη για τις αποζημιώσεις των αξιολογητών ανέρχεται μέχρι του ποσού των 800.000 ευρώ για το έτος 2023 και μέχρι του ποσού των 130.000 ευρώ για το έτος 2024. Ποσό που καλύπτεται από τις πιστώσεις της Τεχνικής Βοήθειας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).