ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνεται η ζήτηση για µισθώσεις καταστηµάτων

Αυξάνεται η ζήτηση για µισθώσεις καταστηµάτων
INTIME

Σηµαντική είναι εφέτος η αύξηση της ζήτησης για τη µίσθωση εµπορικών καταστηµάτων στις δηµοφιλέστερες εµπορικές πιάτσες της χώρας. 

Σύµφωνα µε τα στοιχεία της εταιρείας CW Proprius, κατά το εφετινό πρώτο τρίµηνο παρατηρήθηκε αύξηση των νέων µισθώσεων κατά 40% σε σύγκριση µε το τέταρτο τρίµηνο του 2022. Είναι χαρακτηριστικό ότι καταγράφηκαν πάνω από 60 νέες συµφωνίες κατά τους πρώτους τρεις µήνες του έτους, εκ των οποίων οι 40 αφορούσαν ακίνητα στην Αττική, µε συνολική επιφάνεια 20.000 τ.µ.

Με βάση την ανάλυση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων, η οποία εκπροσωπεί στην Ελλάδα την Cushman & Wakefield, η ζήτηση για εµπορικά καταστήµατα καταγράφει φέτος αύξηση, γεγονός που οφείλεται στην έλλειψη νέων εµπορικών χώρων τόσο µέσω της δηµιουργίας εµπορικών κέντρων όσο και στις δηµοφιλείς εµπορικές πιάτσες.

Η αύξηση των επισκεπτών και του τζίρου, που ξεκίνησε από το 2022, συνεχίζεται και φέτος, πυροδοτώντας αυξηµένη κινητικότητα για τη δηµιουργία νέων χώρων. Αντίστοιχα, τα ενοίκια έχουν παραµείνει σταθερά το τελευταίο διάστηµα.

Ειδικότερα, στην οδό Ερµού η τιµή για ένα κατάστηµα πλησίον της πλατείας Συντάγµατος διαµορφώνεται σε 280 ευρώ/τ.µ. σε µηνιαία βάση. Η δεύτερη ακριβότερη αγορά βρίσκεται στη Γλυφάδα, µε τη µέση τιµή να αγγίζει τα 145 ευρώ/τ.µ. ∆εν είναι τυχαίο ότι αµφότερες αυτές οι αγορές επωφελούνται όχι µόνο από την εγχώρια κατανάλωση αλλά και από ξένους επισκέπτες.