ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: Νέο «δίχτυ» προστασίας με Market Pass, Καλάθι Νοικοκυριού και Σχολικών

Ακρίβεια: Νέο «δίχτυ» προστασίας με Market Pass, Καλάθι Νοικοκυριού και Σχολικών
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Ακρίβεια: Μία σειρά από μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση έτσι ώστε να αντιμετωπίσει το κύμα αυξήσεων που «χτυπά» ξανά την αγορά.

Συγκεκριμένα και στοχευμένα μέτρα αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε να μπει «ανάχωμα» στην ακρίβεια. Η παράταση του Market Pass είναι ένα από τα πιθανά μέτρα που εξετάζονται. Θυμίζουμε πως το μέτρο έχει ισχύ μέχρι τον Οκτώβριο, ωστόσο, φαίνεται πως δεν αποκλείεται να «τραβήξει» μέχρι και το τέλος του 2023.

Από εκεί και πέρα, εξετάζεται η διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο δεν αποκλείεται να αυξηθεί αλλά και το νέο πλαίσιο για τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς ρεύματος.

Τα μέτρα που θα αποφασιστούν και θα ληφθούν, αναμένεται να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Επιπλέον, αναμένεται να ενταθούν οι έλεγχοι έτσι ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας. Την ίδια ώρα, τα «πυρά» από την αντιπολίτευση για τα φαινόμενα ακρίβειας αλλά και οι επικρίσεις για τα όποια μέτρα αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση, εντάθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Από εκεί και πέρα, στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και όχι μόνο, αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές και στο «Καλάθι του Νοικοκυριού». Εκεί, συμφωνήθηκε να μπαίνει τουλάχιστον ένα επώνυμο προϊόν σε κάθε κατηγορία. Επιπλέον, να δημιουργείται όπου είναι εφικτό ένας διακριτός χώρος με τα προϊόντα που ανήκουν στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση, αναμένεται να υπάρξουν προσιτές τιμές και στα σχολικά είδη, καθώς θα είναι από τα βασικά που θα χρειαστούν οι καταναλωτές από τον Σεπτέμβριο. Όπως φαίνεται, μάλιστα, θα υπάρξει και η δημιουργία του «Καλαθιού Σχολικών», στη λογική που είχε δημιουργηθεί το «Καλάθι του νονού» το Πάσχα.