ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις: Πότε θα δοθεί η αύξηση - Ποιοι λαμβάνουν επίδομα προσωπικής διαφοράς

Συντάξεις: Πότε θα δοθεί η αύξηση - Ποιοι λαμβάνουν επίδομα προσωπικής διαφοράς
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε αυξήσεις και στις συντάξεις από το νέο έτος, ξεκαθαρίζοντας πως θα δοθεί και το επίδομα της προσωπικής διαφοράς.

Ανάμεσα στα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ ήταν και αυτά που αφορούσαν τις συντάξεις. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως θα υπάρξει και πάλι η καταβολή της έκτακτης αρωγής προς όσους συνταξιούχους αδικεί η «προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου, όπως ανέφερε, ενώ μίλησε εκ νέου για αύξηση στις συντάξεις συνολικά από το νέο έτος.

Η αύξηση αυτή αναμένεται να είναι της τάξης του 3,5% και θα αρχίσει να φαίνεται από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2023 στους συνταξιούχους. Διαφορά στα χρήματα που λαμβάνουν, αναμένεται να δουν περίπου 2.100.000 συνταξιούχοι. Επίσης, αναμένεται και μία διορθωτική αύξηση ύψους 0,5% αναφορικά με την αύξηση συντάξεων του 2022.

Το επίδομα προσωπικής διαφοράς αναμένεται να κυμανθεί από τα 100 έως τα 200 ευρώ και αφορά περίπου 500.000 συνταξιούχους. Σε αντίθεση με πέρσι, ωστόσο, η καταβολή του αναμένεται να γίνει στα τέλη Ιανουαρίου και όχι πριν το τέλος του 2023.

Τέλος, ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ υποστήριξε πως για 200.000 πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ, θα μηδενιστεί η συμμετοχή στα φάρμακα γεγονός που επίσης θα τους ευνοήσει οικονομικά.