ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρήστος Τριαντόπουλος: Η ενίσχυση θα πάει σε αυτούς που έχουν ανάγκη-Σήμερα η 2η καταβολή της αρωγής

Χρήστος Τριαντόπουλος: Η ενίσχυση θα πάει σε αυτούς που έχουν ανάγκη-Σήμερα η 2η καταβολή της αρωγής

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος τόνισε πως θα υπάρξει κρατική αρωγή και για τη νέα κακοκαιρία ενώ μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 36,7 εκατ. ευρώ

Σήμερα πραγματοποιείται η 2η καταβολή της πρώτης αρωγής ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Όπως είπε ο υφυπουργός κατά τη σημερινή (29/09) ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα, κρατική αρωγή θα υπάρξει και για τη νέα κακοκαιρία, ενώ μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 36,7 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι καταβολές και για τους αγρότες, ενώ συνεχίζεται και η διαδικασία διασταυρώσεων, καθώς, όπως είπε, έχει γίνει προσπάθεια παραπλάνησης της διαδικασίας.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, «η ενίσχυση θα πάει σε αυτούς που έχουν ανάγκη».

«Σήμερα, πραγματοποιείται η δεύτερη καταβολή της πρώτης αρωγής στους πληγέντες. Αυτή την εβδομάδα, έχουν καταβληθεί 11,1 εκατ. ευρώ και συνολικά 36,7 εκατ. ευρώ σε 6.648 δικαιούχους. Πλέον, άρχισε η καταβολή χρημάτων και σε επιχειρήσεις. Την επόμενη εβδομάδα, θα εκκινήσουν οι καταβολές και στις κτηνοτροφικές μονάδες. Μέχρι σήμερα, οι αιτήσεις προς την πλατφόρμα κρατικής αγωγής είναι 30.090 οριστικοποιημένες και 4.721 προσωρινές.

Παράλληλα, συνεχίζεται και η διαδικασία διασταυρώσεων. Αξιοσημείωτος αριθμός αυτών δεν είναι δικαιούχοι, ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις επιχειρείται και παραπλάνηση της διαδικασίας. Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για να εξασφαλίζεται ότι η ενίσχυση θα καταλήξει σε αυτούς που έχουν ανάγκη», είπε ο κ. Τριαντόπουλος.