ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπολογίστε με ένα κλικ την τριπλή αύξηση στον κατώτατο μισθό του 2024 και τις νέες καθαρές αποδοχές

Υπολογίστε με ένα κλικ την τριπλή αύξηση στον κατώτατο μισθό του 2024 και τις νέες καθαρές αποδοχές
unsplash

Μεγαλύτερη έκπτωση φόρου για γονείς με παιδιά, αύξηση κατώτατου μισθού από την 1/04/2024, bonus τριετίας με τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου

Σε γρίφο έχει εξελιχθεί ο υπολογισμός των αποδοχών που θα προκύψουν από το 2024 στους μισθούς των εργαζομένων, καθώς οι αλλαγές διαδέχονται η μία την άλλη. Το fpress.gr προσπαθώντας να σας κάνει ευκολότερη τη ζωή σας, έφτιαξε ένα «εργαλείο» υπολογισμού που θα σας δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά που θα προκύψουν από τις τρεις διαδοχικές αυξήσεις στις καθαρές αποδοχές -αρχής γενομένης από την Πρωτοχρονιά.

Η πρώτη αλλαγή θα φανεί με την μισθοδοσία του Ιανουαρίου και θα αφορά στους γονείς με παιδιά. Οφείλεται στην αύξηση της έκπτωσης φόρου για τις οικογένειες με παιδιά.

Η δεύτερη αλλαγή, θα φανεί με την μισθοδοσία του Απριλίου η οποία θα καταβληθεί στο τέλος του 4ου μήνα. Θα είναι η νέα αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου όπως και πέρυσι. Η αύξηση τοποθετείται στην περιοχή του 3-4% ώστε να συμβαδίζει με τον εκτιμώμενο πληθωρισμό του 2023. Βέβαια, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στον Μάρτιο από το υπουργικό συμβούλιο και αφού ληφθούν υπόψη τα στοιχεία της οικονομίας.

Η τρίτη -και ουσιαστικότερη ως προς το ύψος- αύξηση, είναι η κατάκτηση της "3ετίας". Η ημερομηνία καταβολής θα είναι διαφορετική για κάθε εργαζόμενο καθώς προϋποθέτει συμπλήρωση τριών χρόνων προϋπηρεσίας που διανύθηκε είτε πριν από τον Φεβρουάριο του 2012, είτε μετά την την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Το εργαλείο που υπολογίζει και παράγει την απάντηση θα το βρείτε ΕΔΩ