ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγοραστική φρενίτιδα για το χρυσό - Σε υψηλό ενός μήνα η τιμή

Αγοραστική φρενίτιδα για το χρυσό - Σε υψηλό ενός μήνα η τιμή

Η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή εξακολουθεί να παρέχει στήριξη στον χρυσό.

Ο χρυσός εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, καθώς η εντεινόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ενίσχυσε τη ζήτηση για το ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, με τις ελπίδες για διπλωματική επίλυση να περιορίζονται μετά από την επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας.

Η απειλή της κλιμάκωσης συνεχίζει να παρέχει στήριξη στον χρυσό, ο οποίος έχει κερδίσει περίπου 6% από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις αρχές αυτού του μήνα. Προηγουμένως, το μέταλλο διαπραγματευόταν κοντά σε χαμηλό επτά μηνών.

Η άνοδος στην τιμή του χρυσού τροφοδοτήθηκε και από τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ξεπέρασαν όλες τις προβλέψεις και η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε τον περασμένο μήνα. Τα στοιχεία ενίσχυσαν την εκτίμηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οποιαδήποτε κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή θα ενισχύσει τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, σύμφωνα με την ANZ Banking Group Ltd. «Αυτό έρχεται εν μέσω ισχυρής ζήτησης για χρυσό από τις κεντρικές τράπεζες, τους καταναλωτές, την Ινδία και την Κίνα», ανέφερε.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,9% στα 1.939,75 δολάρια η ουγγιά στις 6:07 π.μ. στο Λονδίνο. Το ασήμι ενισχύεται κατά 1,4%, ενώ η πλατίνα και το παλλάδιο κινούνται επίσης ανοδικά.

Σχετικές ειδήσεις