ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ανάφλεξη» και στις τιμές πετρελαίου - φυσικού αερίου φέρνουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

OIL

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών του πετρελαίου τα βλέμματα στραμμένα στις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Η τραγωδία στο νοσοκομείο της Γάζας, την οποία το Ισραήλ αποδίδει σε ρουκέτα της Ισλαμικής Τζιχάντ και η παλαιστινιακή πλευρά σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση, έχει προκαλέσει ταραχή στις διεθνείς αγορές.

Διεθνείς τραπεζίτες λίγο πριν τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Αθήνα, προειδοποιούν ότι πρέπει να ετοιμαστούμε για το "κακό σενάριο", όπως μεταδίδει το MEGA.

Όπως λένε καθώς αναμένεται απότομη αύξηση των τιμών η οποία με τη σειρά της θα προκαλέσει πληθωρισμό και ο πληθωρισμός οικονομική ύφεση.

Ειδικά ενδεχόμενη εμπλοκή του Ιράν που πιθανότατα θα κλείσει τα στενά του Ορμούζ στον Περσικό Κόλπο θα προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή.

Χθες οι τιμές του μπρεντ κατέγραψαν αύξηση 2,5% στα 93 δολάρια το βαρέλι.

Την άνοδο στηρίζουν και τα στοιχεία που έδειξαν πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων κατά 4,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 13 Οκτωβρίου.

Η συρρίκνωση των αμερικανικών αποθεμάτων ήταν πολύ πιο απότομη από την εκτίμηση των αναλυτών για μείωση κατά 300.000 βαρέλια.