ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι «ταύροι» επιστρέφουν δυναμικά στο Bitcoin - Ράλι 25%

Οι «ταύροι» επιστρέφουν δυναμικά στο Bitcoin - Ράλι 25%

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε αγοραία αξία σημείωσε ράλι για τρίτη ημέρα, ωθώντας την τιμή πίσω στα περίπου 35.000 $, το υψηλότερο επίπεδο σε περίπου 18 μήνες

Το Bitcoin έχει πλέον διπλασιαστεί σε αξία φέτος σε μια εκπληκτική επαναφορά από το ταραχώδες 2022 που είχε οδηγήσει κάποιους να προβλέπουν την κατάρρευση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε αγοραία αξία σημείωσε ράλι για τρίτη ημέρα, ωθώντας την τιμή πίσω στα περίπου 35.000 $, το υψηλότερο επίπεδο σε περίπου 18 μήνες. Το Bitcoin υποχώρησε 64% πέρυσι εν μέσω σκανδάλων στον κλάδο και χρεοκοπιών, ενώ στα τέλη του 2021 είχε φτάσει στο ρεκόρ σχεδόν των 69.000 δολαρίων.

Σημειώνεται πως οι αυξανόμενες προσδοκίες ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ θα εξουσιοδοτήσει τα διαπραγματεύσιμα σε χρηματιστήρια αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν απευθείας στο κρυπτονόμισμα μετά από μια δεκαετία διαβούλευσης τροφοδότησε ένα ράλι άνω του 25% τις τελευταίες δύο εβδομάδες. «Η τάση είναι σαφώς ανοδική για το Bitcoin, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες για μια επικείμενη εισαγωγή για ένα spot Bitcoin ETF στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Darius Tabatabai, συνιδρυτής στο αποκεντρωμένο χρηματιστήριο Vertex Protoco. «Οι ταύροι σε μεγάλο βαθμό επέστρεψαν δριμύτεροι και έφεραν την απαραίτητη αισιοδοξία σε μια αρκετά ζοφερή αγορά εδώ και αρκετό καιρό», είπε ο Tabatabai.

Ο Matthew J. Maley, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη Miller Tabak + Co., LLC, είπε ότι οι γεωπολιτικές ανησυχίες συμβάλλουν επίσης στο ράλι. «Νομίζω ότι οι επενδυτές σκέφτονται ότι η αύξηση των γεωπολιτικών προκλήσεων αυξάνει τις πιθανότητες το Bitcoin να αναδειχθεί σε σημαντικό νόμισμα πιο γρήγορα από ό,τι πίστευαν προηγουμένως», δήλωσε ο Maley. Το τριήμερο ράλι του κρυπτονομίσματος είναι το μεγαλύτερο από τον Μάρτιο. Τότε που Silicon Valley Bank και το Bitcoin πραγματοποίησε ράλι για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, σκαρφαλώνοντας πάνω από τα $26.000 για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του περασμένου έτους.