ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξε την Τρίτη η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης - Προσθεσμία αιτήσεων έως τις 8 Δεκεμβρίου

Άνοιξε την Τρίτη η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης - Προσθεσμία αιτήσεων έως τις 8 Δεκεμβρίου

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης με όλα τα μέσα πλην του ηλεκτρικού ρεύματος

Απουσιάζει από την πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης που άνοιξε χθες Τρίτη η επιλογή για όσους θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα. Και αυτό γιατί για αυτή την κατηγορία των καταναλωτών η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη τον Ιανουάριο του 2024. Προς το παρόν η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης που δέχεται αιτήσεις από χθες αφορά στη θέρμανση με πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα – πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης, φωτιστικό πετρέλαιο «μπλε κηροζίνη».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αιτήσεις των δικαιούχων για το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα θα ενεργοποιηθούν στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ κατά τον Ιανουάριο του 2024. Η επιδότηση θα αφορά στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου ’24.

Το εύρος της έκτακτης ενίσχυσης, σε ενεργειακά ευάλωτους καταναλωτές που θερμαίνονται με ρεύμα, θα κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ. Από το υπουργείο Ενέργειας, υπολογίζεται πως από το μέτρο θα ωφεληθούν 1,2 εκατ. καταναλωτές.

Η χορήγηση της ενίσχυσης θα γίνεται βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου, φυσικού αερίου και άλλων πηγών.

Σημειώνεται ότι το επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα δεν θα δοθεί σε εκείνους, οι οποίοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης με άλλα μέσα ή δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.).

Αυτό γιατί πρέπει πρώτα να γίνουν οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης από άλλες πηγές που έκαναν αίτηση στην κοινή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Η πληρωμή των πρώτων ενισχύσεων αναμένεται να γίνει έως τα μέσα Δεκεμβρίου, για να εξοφληθεί όμως κάποιος δικαιούχος με την πρώτη «φουρνιά» υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ημερομηνίες που σχετίζονται με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης στην πλατφόρμα myΘέρμανση.