ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βραχνάς» η θέρμανση για τους πολίτες: Ποια μέθοδος συμφέρει φέτος 

«Βραχνάς» η θέρμανση για τους πολίτες: Ποια μέθοδος συμφέρει φέτος 

Θέρμανση: Δείτε το μηνιαίο κόστος ανάλογα με τον τρόπο θέρμανσης – Ποιος τρόπος συμφέρει περισσότερο

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε η θερμοκρασία έπεσε αισθητά λόγω της κακοκαιρίας και αρκετοί ήταν αυτοί που άναψαν τα καλοριφέρ προκειμένου να ζεσταθούν.

Ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης μίλησε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Star, όπου εξήγησε αναλυτικά πόσο κοστίζει η κάθε μέθοδος θέρμανσης προκειμένου οι πολίτες να διαπιστώσουν τι τους συμφέρει περισσότερο.

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης σε ένα διαμέρισμα στο οποίο ζει μία τετραμελής οικογένεια όπου το σύστημα θέρμανσης λειτουργεί περίπου 10 ώρες την ημέρα και με θερμοκρασία χώρου 20 βαθμούς το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει είναι:

  • Με καυστήρα πετρελαίου 195 ευρώ τον μήνα
  • Με καυστήρα φυσικού αερίου 142 ευρώ
  • Με κλιματιστικά 130 ευρώ
  • Με τζάκι 120 ευρώ και
  • Με αντλία θερμότητας 95 ευρώ.

Πώς να ζεστάνουμε το σπίτι οικονομικά

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς αρκετοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να αλλάξουν το σύστημα θέρμανσης σε κάτι πιο οικονομικό. Ωστόσο σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχει ένα κλιματιστικό. Ο ενεργειακός επιθεωρητής Μ. Χριστοδουλίδης εξηγεί πώς να κάνουμε οικονομία: «Καλό είναι το κλιματιστικό να το σετάρουμε στους 22 βαθμούς Κελσίου γιατί για κάθε ένα βαθμό πάνω από τους 22 βαθμούς αυξάνεται η κατανάλωση γύρω στο 10%. Από εκεί που θα πληρώναμε 130 ευρώ τον μήνα τώρα θα πληρώνουμε 142 ευρώ».

Ένας τρόπος εξοικονόμησης για να κρατήσουμε το σπίτι ζεστό είναι να ξεκινήσουμε καίγοντας το τζάκι πέντε ώρες. Στη συνέχεια ανάβουμε το κλιματιστικό στους 22 βαθμούς Κελσίου για τις υπόλοιπες πέντε ώρες.

Διαβάστε επίσης:

Χαλκίδα: Εφιάλτης για 64χρονο επιχειρηματία - Τον βασάνιζαν επί 10 ώρες

Σαλαμίνα: Σοκάρει η κατάθεση του 12χρονου για τον ιερέα - «Με ακουμπάει στο σώμα μου, δε θέλω»

Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός δημοσιογράφος Σπύρος Κανέλλος