ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικό: Μείωση 50% του τέλους επιτηδεύματος για όλους

Φορολογικό: Μείωση 50% του τέλους επιτηδεύματος για όλους

Μείωση 50% στο τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, εξήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης

Σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αφορά η μείωση τέλους επιτηδεύματος κατά 50%, δήλωσε το πρωΐ της Τρίτης ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Η αρχική σχετική διάταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο έδινε έκπτωση 25% ή 50% σε συνάρτηση με το εάν το δηλωθέν εισόδημα υπερέβαινε το τεκμαρτό.

Σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχουν 9 σαφείς εξαιρέσεις από το μαχητό τεκμήριο, όπως εγκυμονούσες και πληγέντες από φυσικές καταστροφές.

«Δεν θα ισχύει το τεκμαρτό εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να ελεγχθούν», δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης. Όποιος θέλει, μπορεί να αμφισβητήσει στην ΑΑΔΕ το τεκμήριο διαβίωσης, είπε ακόμα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Η επιβάρυνση στις επιχειρήσεις λόγω τζίρου θα είναι πιο γραμμική, πιο αναλογική και πιο δίκαιη, τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης. «Θα υπάρξει μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50% για όλους του ελεύθερους επαγγελματίες», ολοκλήρωσε ο υπουργός.