ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλάθι Χριστουγέννων: Πότε ξεκινάει και ποια προϊόντα θα περιέχει - Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

Καλάθι Χριστουγέννων: Πότε ξεκινάει και ποια προϊόντα θα περιέχει - Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

Οι επίσημες ανακοινώσεις για το καλάθι των Χριστουγέννων θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα. 

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το καλάθι των Χριστουγέννων, που έχει ως στόχο να συγκρατηθούν οι τιμές σε δημοφιλή χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος αποκάλυψε πότε θα ξεκινήσει, ποια προϊόντα έχουν «κλειδώσει», αλλά και ποια είναι ακόμα υπό συζήτηση.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η πιο πιθανή ημερομηνία είναι να ξεκινήσει το καλάθι των Χριστουγέννων την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου (αν και παίζει η Πέμπτη 14/12) και θα περιέχει σοκολάτες τσουρέκι, γαλοπούλα, χοιρινό και μοσχάρι.

Για την ώρα, τα προϊόντα που δεν έχουν «κλειδώσει» είναι τα μελομακάρονα, κουραμπιέδες, το αρνί και το κατσίκι, καθώς όπως εξήγησε ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος «συνήθως τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία είναι καλύτερες πηγές για αυτού του είδους τα προϊόντα και πολλές φορές πετυχαίνουν και πολύ καλύτερες τιμές από ένα σούπερ μάρκετ».

Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή ζήτησε από τον κόσμο να κάνει πρώτα έρευνα αγοράς, προτού αποφασίσει να αγοράσει τα προϊόντα. «Επειδή υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποιότητες και πολλά διαφορετικά καταστήματα, οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν πολύ προσεκτική έρευνα αγοράς» τόνισε και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν γλυκά για όλα τα βαλάντια, ομοίως και στα σούπερ μάρκετ».

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα.