ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χάρης Θεοχάρης: «Η “μάχη” κατά της φοροδιαφυγής είναι μαραθώνιος»

Χάρης Θεοχάρης: «Η “μάχη” κατά της φοροδιαφυγής είναι μαραθώνιος»
EUROKINISSI.

«Για την κυβέρνηση, η φορολογική δικαιοσύνη αποτελεί ύψιστη αξία», σημείωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

Ο Χάρης Θεοχάρης πραγματοποίησε σήμερα (07/12) παρέμβαση από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι «για την κυβέρνηση, η “μάχη” κατά της φοροδιαφυγής είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ», μεταξύ άλλων.

«Για εμάς, η φορολογική δικαιοσύνη είναι ύψιστη αξία και θα συνεχίσουμε να την υπηρετούμε στην πράξη. Αυτή η μεταρρύθμιση είναι τρόπος ζωής και όχι άλλοθι για βήμα σημειωτόν. Ευτυχώς για εμάς, αυτή τη στάση θέλει ο ελληνικός λαός και η κοινωνία. Κοινωνία που είναι πιο μπροστά από όλους μας και αυτήν τη στάση –της πραγματικής δράσης– επιβραβεύει», προσέθεσε ο Υφυπουργός Οικονομικών.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε τη «σύγκρουση» δύο κόσμων, όπως τόνισε, που είδε να εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Αναλύοντας αυτήν τη σύγκρουση, αποσαφήνισε ότι από τη μία πλευρά, ήταν η πολιτική δύναμη της δράσης και της μεταρρύθμισης και από την άλλη, οι πολιτικές δυνάμεις του βερμπαλισμού και του βολονταρισμού, που ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να προχωρήσουν στις δομικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

«Ακούγοντας τόσες μέρες την αντιπολίτευση, είναι σαν να συναντήθηκαν διάφορες σχολές σκέψης, καθεμία με τη δική της λογική, σε μία κοινή εφαρμογή και συνισταμένη: Τη νομιμοποίηση της φοροδιαφυγής», επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, το χαρακτήρισε ως «πολυεπίπεδο στρατηγικό νομοσχέδιο, που με τη δουλειά, που αρχίζει τώρα για την υλοποίηση στα POS, το MyData, την ηλεκτρονική τιμολόγηση, τη μαχητότητα, ώστε το μαχητό να ισχύει.

Με την προσπάθεια εμπέδωσης της φορολογικής συνείδησης, εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο σχολείο, κίνητρα, δεδομένα, διασταυρώσεις και αποτελεσματικούς ελέγχους, έχει ως κύριο στόχο τη δικαιότερη φορολογία».

Τέλος, για τις αλλαγές στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, σημείωσε ότι αυτές οι αλλαγές είναι αναγκαίες «για να μην πληρώνουν το μάρμαρο οι ίδιοι και οι ίδιοι. Για να μη συνεχίσει το 4% των ελεύθερων επαγγελματιών να πληρώνει το 50% των φόρων του κλάδου».

Σχετικές ειδήσεις