ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαθανάσης: «Μέσα στον μήνα έρχονται τα προγράμματα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Παπαθανάσης: «Μέσα στον μήνα έρχονται τα προγράμματα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

«Οι επαγγελματίες πρέπει να στηριχθούν», υπογράμμισε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

«Το Υπουργείο συζητά με τις τράπεζες το θέμα των προμηθειών / επιβαρύνσεων στις συναλλαγές μέσω IRIS», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (07/01) στο OPEN.

«Μέσα στον μήνα θα αρχίσουν τα προγράμματα για την ενίσχυση των νεοσύστατων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Περιμένουμε μικρά επιτόκια, το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό ύψους 500 εκατ. ευρώ. Οι επαγγελματίες πρέπει να στηριχθούν», προσέθεσε ο κ. Υπουργός.

Αναφορικά με το σενάριο για νέο εκπτωτικό «κουπόνι» αναφορικά με την αγορά POS από επαγγελματίες, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι «η προθεσμία λήγει τη 10η Ιανουαρίου. Να δούμε πώς θα ολοκληρωθούν οι αιτήσεις και θα το εξετάσουμε.

Πάντως, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και σωστά ειπώθηκε ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα απαιτεί τη στήριξη της Πολιτείας και προσπαθούμε να τους στηρίξουμε είτε μέσω επιδότησης, είτε μέσω χαμηλού επιτοκίου από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, ως μία “ομπρέλα”».

«Η ακρίβεια είναι πολύ σοβαρό θέμα»

«Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, που έχουμε βάλει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και παράλληλα, έχουμε μοιράσει πρόστιμα εκατομμυρίων σε παραβάτες. Υπάρχουν βήματα που πρέπει να κάνουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να το πράξουμε.

Η ανεργία έχει υποχωρήσει κάτω από το 10% και θέλουμε περαιτέρω μείωση, να φθάσουμε στον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να βρεθούν δουλειές για να ενισχύεται το εισόδημα των πολιτών», επεσήμανε στη συνέχεια.

Σχετικές ειδήσεις