ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: Εν αναμονή των ανακοινώσεων Μητσοτάκη – Ποια μέτρα «κλειδώνουν»

Ακρίβεια: Εν αναμονή των ανακοινώσεων Μητσοτάκη – Ποια μέτρα «κλειδώνουν»
EUROKINISSI.

Αύριο το πρωί (10/01, 10:00), θα πραγματοποιηθεί κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, για τα μέτρα κατά της ακρίβειας.

Αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις νέες πρωτοβουλίες για το θέμα της ακρίβειας, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κατά την εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Θα παρουσιάσουμε με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έθεσε ως στόχο της βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν

Αύριο (10/01), τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, θα είναι το «πάγωμα» προσφορών, η επιβολή πλαφόν, η έκπτωση σε ορισμένα προϊόντα (απορρυπαντικά και καφές, μεταξύ άλλων) και «τσουχτερά» πρόστιμα, με στόχο να υπάρξει μείωση τουλάχιστον κατά 20%.

Σκέρτσος: «Θα ανακοινωθούν αύριο δράσεις, ώστε η αγορά να λειτουργεί όπως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες»

Ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της ακρίβειας και την πάταξη της αυθαίρετης δόμησης, μιλώντας απόψε (09/01) στην ΕΡΤ.

Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να τιθασεύσει την ακρίβεια, για την οποία εκτίμησε πως είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια. Ακόμη, τόνισε ότι η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, και είπε ότι αύριο (σ.σ. 10/10) θα ανακοινωθούν μέτρα για τον καλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες καθαρότερων τιμών και να λειτουργεί όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Άκης Σκέρτσος, αναφερόμενος στην τιμή του λαδιού, υπογράμμισε ότι «είναι μία ειδική περίπτωση, γιατί έχει να κάνει με κλιματολογικές συνθήκες και ελλείψεις» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι σε αυτή τη φάση.

Ακόμη, προσέθεσε ότι ελέγχονται τα περιθώρια κερδοφορίας στο ελαιόλαδο και επιβάλλονται πρόστιμα όπου χρειάζεται, επισημαίνοντας ότι η παραβατικότητα μειώθηκε κάτω από το 10% με βάση τους ελέγχους, κάτι που δείχνει ότι έχουν αποτέλεσμα τα πρόστιμα.

Σχετικές ειδήσεις