ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: «Θα ανακοινωθούν δράσεις, ώστε η αγορά να λειτουργεί όπως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες»

Σκέρτσος: «Θα ανακοινωθούν δράσεις, ώστε η αγορά να λειτουργεί όπως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες»
EUROKINISSI.

Ο Υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να τιθασεύσει την ακρίβεια».

Ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της ακρίβειας και την πάταξη της αυθαίρετης δόμησης, μιλώντας απόψε (09/01) στην ΕΡΤ.

Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να τιθασεύσει την ακρίβεια, για την οποία εκτίμησε πως είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια. Ακόμη, τόνισε ότι η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, και είπε ότι αύριο (σ.σ. 10/10) θα ανακοινωθούν μέτρα για τον καλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες καθαρότερων τιμών και να λειτουργεί όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Άκης Σκέρτσος, αναφερόμενος στην τιμή του λαδιού, υπογράμμισε ότι «είναι μία ειδική περίπτωση, γιατί έχει να κάνει με κλιματολογικές συνθήκες και ελλείψεις» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι σε αυτή τη φάση.

Ακόμη, προσέθεσε ότι ελέγχονται τα περιθώρια κερδοφορίας στο ελαιόλαδο και επιβάλλονται πρόστιμα όπου χρειάζεται, επισημαίνοντας ότι η παραβατικότητα μειώθηκε κάτω από το 10% με βάση τους ελέγχους, κάτι που δείχνει ότι έχουν αποτέλεσμα τα πρόστιμα.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα τακτικό πρόγραμμα κατεδαφίσεων και μόνο τους τελευταίους δύο μήνες (Νοέμβριο και Δεκέμβριο) στην Αττική έγιναν δεκάδες κατεδαφίσεις.

«Για πρώτη φορά, το κράτος τα έβαλε με την αυθαίρετη δόμηση», υπογράμμισε ο Υπουργός Επικρατείας και σημείωσε ότι εφαρμόζεται το πρόγραμμα «Δοξιάδης», με το οποίο θα υπάρξει τάξη στη χρήση γης στη χώρα μας και θα ολοκληρωθεί το 2026.

Σχετικές ειδήσεις