ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρομάζει η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ: Αυξήθηκε κατά 58% η τιμή στο ελαιόλαδο

Τρομάζει η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ: Αυξήθηκε κατά 58% η τιμή στο ελαιόλαδο

Στην κορυφή των αυξήσεων βρέθηκε το ελαιόλαδο με τη τιμή το Δεκέμβριο να αυξάνεται κατά 58,5%. Ακολουθούν τα φρούτα και τα λαχανικά

Απαγορευτικές εξακολουθούν να παραμένουν οι τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Αποφασισμένος να τα βάλει με το τέρας της ακρίβειας δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε πολίτες στο Γαλάτσι.

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, να τα βάλουμε με το τέρας της ακρίβειας, να πολεμήσουμε εκείνους που πατώντας πάνω σε ένα υπαρκτό παγκόσμιο πρόβλημα εκμεταλλεύονται χρόνιες αδυναμίες της αγοράς και υπερχρεώνουν τους καταναλωτές. Δεν θα ανεχθώ τον πληθωρισμό της απληστίας και έχω πει πολλές φορές ότι το κράτος έχει τη δύναμη, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να βάλει την αγορά σε τάξη και θα το κάνουμε αυτό για να εξακολουθούμε να στηρίζουμε τα εισοδήματα των πολιτών, ειδικά των ασθενέστερων, όπως το κάνουμε συνέχεια» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην κορυφή των αυξήσεων βρέθηκε το ελαιόλαδο με τη τιμή το Δεκέμβριο να αυξάνεται κατά 58,5%. Ακολουθούν τα φρούτα και τα λαχανικά με άνοδο 15% και 14% αντίστοιχα, ψάρια 8,4% και κρέατα με αύξηση 6,5%.